Συρία: Τουλάχιστον 60 νεκροί από τη χημική επίθεση στην Ντούμα

Οι φερόμενες χημικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο είχαν αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 60 ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσότερων από 1.000 άλλων στην ανταρτοκρατούμενη ανατολική Γούτα της Συρίας, δήλωσε σήμερα μία οργάνωση παροχής ιατρικής βοήθειας στη Συρία.

Ο απολογισμός των νεκρών είναι πιθανό να αυξηθεί, σύμφωνα με την Ένωση Οργανώσεων Ιατρικής Φροντίδας, έναν συνασπισμό διεθνών οργανώσεων αρωγής που χρηματοδοτεί νοσοκομεία στη Συρία και ο οποίος εδρεύει εν μέρει στο Παρίσι.

«Οι αριθμοί εξακολουθούν να αυξάνονται καθώς οι εργαζόμενοι σε οργανώσεις παροχής βοήθειας προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε υπόγειες περιοχές όπου έχει εισέλθει το αέριο και εκατοντάδες οικογένειες είχαν αναζητήσει καταφύγιο», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ένωση.

Η γερμανική κυβέρνηση καταδικάζει τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία

Η Γερμανία καταδίκασε σήμερα τη χρήση χημικών όπλων στην Ντούμα, μια ανταρτοκρατούμενη πόλη στην ανατολική Γούτα της Συρίας, και είπε πως οι περιστάσεις υπό τις οποίες σημειώθηκε το περιστατικό οδηγούν στο συμπέρασμα πως το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ είναι υπεύθυνο για την επίθεση.

«Η κυβέρνηση καταδικάζει αυτή τη νέα χρήση δηλητηριώδους αερίου με τους πιο ισχυρούς όρους», δήλωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ σε συνέντευξη Τύπου. «Οι πράξεις του καθεστώτος είναι αποτροπιαστικές.»

«Εκείνοι που είναι υπεύθυνοι για τη χρήση δηλητηριώδους αερίου… πρέπει να λογοδοτήσουν», πρόσθεσε. «Με αυτή τη χρήση δηλητηριώδους αερίου, οι περιστάσεις οδηγούν στο συμπέρασμα πως είναι ευθύνη του καθεστώτος του Άσαντ.»