ΣΦΕΕ, PhRMA Innovation Forum καταδικάζουν την επίθεση Ρουβίκωνα σε Novartis

Καταδικάζουν την επίθεση στα γραφεία της Novartis Hellas από μέλη του «Ρουβίκωνα», ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ), το PhRMA Innovation Forum όπως και η ίδια η εταιρεία.

Σε κοινή τους ανακοίνωση, ο ΣΦΕΕ και το PhRMA Innovation Forum τονίζουν ότι «η άσκηση βίας, οποιασδήποτε μορφής, είναι απολύτως καταδικαστέα και δρα σε κάθε περίπτωση εναντίον του δημοσίου συμφέροντος».

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι «η ασφάλεια των εργαζομένων του κλάδου του φαρμάκου, η προστασία των χώρων εργασίας, αλλά και της ίδιας της επιχειρηματικής δραστηριότητας, πρέπει να είναι αυτονόητα σε ένα κράτος δικαίου».

Σημειώνεται, επίσης, ότι «η απόδοση δικαιοσύνης, η θωράκιση των θεσμικών λειτουργιών, η εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων και η πλήρης υποστήριξη των αναγκών των ασθενών, αποτελούν αδιαπραγμάτευτα ζητούμενα, που διασφαλίζονται μόνο από τους συντεταγμένους δημοκρατικούς θεσμούς της Πολιτείας».

Ανακοίνωση για την επίθεση εξέδωσε και η Novartis:

«H Novartis καταδικάζει απερίφραστα κάθε μορφή βίας, εκφοβισμού ή καταστροφικής πράξης. Απευθύνουμε έκκληση στις ελληνικές Αρχές να καταδικάσουν το γεγονός και να εγγυηθούν την ασφάλεια των ανθρώπων μας, η προστασία των οποίων είναι προτεραιότητά μας.

Η παροχή του ασφαλέστερου δυνατού εργασιακού περιβάλλοντος είναι δέσμευση της Novartis στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιείται».