Σύγκρουση Κυβέρνησης – ΝΔ για Τράπεζες και Χρηματιστήριο

“Ο κ. Μητσοτάκης και οι συνοδοιπόροι του δεν βάζουν μυαλό. Για μία ακόμη φορά επενδύουν στα σενάρια καταστροφής για να στηρίξουν την πολιτική ή θεσμική τους ύπαρξη”, αναφέρει το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού και υποστηρίζει ότι “το μόνο που πετυχαίνει είναι “limit up” ανευθυνότητας”

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι “διαψεύσθηκαν για τον κόφτη που δήθεν θα ενεργοποιούνταν, για τις αξιολογήσεις που δήθεν δε θα έκλειναν, για τα μνημόνια που δήθεν δε θα τελείωναν και για το χρέος, που δήθεν δε θα ρυθμιζόταν”.

Το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού σχολιάζει πως “τώρα που τους στερεύουν και τα κροκοδείλια δάκρυα για τις συντάξεις, αναγκάζεται να σορτάρει το πολιτικό κεφάλαιο που του απομένει στις διακυμάνσεις του χρηματιστηριακού δείκτη”, για να καταλήξει: “Το μόνο που πετυχαίνει είναι limit up ανευθυνότητας και μάλιστα πρωτόγνωρο για αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης”.

Νωρίτερα, οξεία κριτική στην κυβέρνηση για την πορεία της Οικονομίας άσκησε από την Άρτα όπου περιοδεύει από το πρωί της Δευτέρας, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας πως η χώρα χρειάζεται «πολιτική αλλαγή, πολιτική επανεκκίνηση, ένα restart».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε και απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την πορεία των Τραπεζών και του Χρηματιστηρίου, τόνισε μεταξύ άλλων πως: «Η χώρα ολοκλήρωσε το 3ο πρόγραμμα χωρίς να έχει πρόσβαση στις αγορές. Και δεν έχουν ούτε οι τράπεζες, ούτε οι επιχειρήσεις ή αν έχουν, υπάρχει μεγάλο κόστος δανεισμού. Έχω ασκήσει σκληρή κριτική για αυτή την μεγάλη αποτυχία που χρεώνεται πρωτίστως ο κ. Τσίπρας, κατά την άποψη μου, και οι ευρωπαίοι εταίροι μας, που έσπευσαν να πανηγυρίσουν για το 3ο πρόγραμμα, παραγνωρίζοντας όμως την πραγματικότητα. Ότι το 3ο πρόγραμμα απέτυχε ως προς τον βασικό του σκοπό που δεν είναι άλλος από να επιτρέψει στη χώρα να μπορεί να ξαναδανείζεται», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης και έκανε λόγο για πολιτικό ρίσκο Τσίπρα-Καμμένου.

«Πληρώνουμε βαρύ τίμημα και σήμερα από την παραμονή του κ. Τσίπρα στην εξουσία. Υπάρχει ακόμη ένα πρόβλημα που αφορά το πολιτικό ρίσκο της χώρας, το πολιτικό ρίσκο Τσίπρα-Καμένου. Κανείς δεν θα πιστέψει ότι η χώρα με τον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμένο μπορεί να επιστρέψει σε γρήγορους ρυθμούς ανάκαμψης.

Ετοιμάζεται ο Τσκαλωτος να πάει σε Ασία σε επενδυτές. Τι ακριβώς να τους πει; Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο, κανέναν οδικό χάρτη… Χρειάζεται η χώρα πολιτική αλλαγή, πολιτικό restart», πρόσθεσε.