Σύγκρουση Τσίπρα – Μητσοτάκη στη Βουλή

Σε σφοδρή αντιπαράθεσή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, εξελίχθηκε το απόγευμα της Πέμπτης η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, για την Οικονομία.

Τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης χρησιμοποίησαν στις ομιλίες τους σκληρές εκφράσεις. Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πολιτικό απατεώνα και καιροσκόπο, ένα «πολιτικό κατασκεύασμα των επιχειρηματικών ελίτ» που πορεύεται βάσει του δόγματος «όσο χειρότερα για τον λαό, τόσο καλύτερα για μας». Από την πλευρά του, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε κατ΄επανάληψην τον πρωθυπουργό «ψεύτη», «συκοφάντη» και «πρωθυπουργό υπό προθεσμία».

Η μεταξύ τους αντιπαράθεση συνεχίστηκε και στις δευτερολογίες, με τον Αλέξη Τσίπρα να λέει προς τον πρόεδρο της ΝΔ ότι είναι ο ορισμός του όρου διαπλοκή στη σύγχρονη πολιτική ιστορία και πως με τον «ακροδεξιό παροξυσμό σας γίνεστε εθνικά επικίνδυνος».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι ακόμη και σήμερα δηλώνει υπερήφανος για το δημοψήφισμα του 2015 που έκλεισε τις τράπεζες, σημειώνοντας ότι ο Αλ. Τσίπρας το καλοκαίρι του 2015 εξαπάτησε όλους του αρχηγούς της αντιπολίτευσης λέγοντάς τους ότι δεν θα κάνει εκλογές και μετά από 40 μέρες έκανε εκλογές.

Γεννηματά: Κατώτεροι των περιστάσεων οι κ. Τσίπρας και Μητσοτάκης

Δεν θέλησε να δευτερολογήσει η Φώφη Γεννηματά στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία. Με λιτή και αιχμηρή δήλωσή της εξέφρασε τη λύπη της για την προσωπική αντιπαράθεση και τις αιχμές που αντάλλαξαν οι κ. Τσίπρας και Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα η επικεφαλής της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, δήλωσε:

«Την ώρα που οφείλουμε απαντήσεις για τη ζωή των Ελλήνων πολιτών, ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης κατώτεροι των περιστάσεων ήρθαν εδώ να μας πουν τα οικογενειακά τους και να βγάλουν τα άπλυτα τους στη φόρα. Λυπάμαι πολύ».