Ισχυρή σύσταση από ΓΓΠΠ για αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων λόγω κακοκαιρίας

Ισχυρή σύσταση στους κατοίκους των Περιφερειακών Ενοτήτων Ξάνθης, Ροδόπης, Καβάλας και Αιτωλοακαρνανίας να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί απηύθυνε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε συνέχεια του Έκτακτου Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, ο καιρός θα παρουσιάσει νέα μεταβολή με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες ως και τις πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Κατόπιν τούτου, οι κάτοικοι των παραπάνω περιοχών καλούνται από τη ΓΓΠΠ να ακολουθούν τις εξής οδηγίες:

Να αποφύγουν κάθε άσκοπη μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και να ασφαλίσουν τις πόρτες και τα παράθυρά τους ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθούν στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.

  • Να μην διασχίζουν για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζή ή με όχημα, εάν βρεθούν στη θέση αυτή.
  • Σε κάθε περίπτωση, να παρακολουθούν τις σχετικές ανακοινώσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.