Ταπί και ψύχραιμος έμεινε ο τενίστας Μπόρις Μπέκερ

Ταπί και ψύχραιμος έμεινε ο τενίστας Μπόρις Μπέκερ. Χωρίς χρήματα εδώ και καιρό, τώρα πια και χωρίς τρόπαια ο Γερμανός, που ξεκίνησε μια προσπάθεια για να βρει μερικά από τα πιο… διάσημα βραβεία που κέρδισε στα γήπεδα του τένις.

Για την ακρίβεια ο πρώην πρωταθλητής, ο οποίος πτώχευσε το περασμένο καλοκαίρι, αναζητεί πέντε από τα έξι Κύπελλα Grand Slam (δύο Australian Open και τρία Wimbledon) που είχε κατακτήσει στην καριέρα του.

Μια απώλεια όχι μόνο συναισθηματική αλλά και οικονομική, ακόμα πιο σοβαρή μάλιστα, αφού ο Μπέκερ είχε σκεφτεί να τα πουλήσει για να πληρώσει, τουλάχιστον εν μέρει, τα συσσωρευμένα χρέη του.

«Ο κ. Μπέκερ δεν γνωρίζει πού βρίσκονται αυτή τη στιγμή τα τρόπαια», δήλωσε χαρακτηριστικά εκπρόσωπός του. Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής, νικητής του Wimbledon σε ηλικία 17 ετών το 1985, κέρδισε 64 τίτλους ATP στη 15ετή καριέρα του, δύο φορές το Davis Cup κι ένα χρυσό μετάλλιο στο διπλό Ανδρών (με παρτενέρ τον Μίχαελ Στιχ), στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης (1992), το οποίο επίσης δε γνωρίζει που βρίσκεται σήμερα!

Τα χρέη του Boris Becker (Μπόρις Μπέκερ) είναι πολύ περισσότερα από αυτά που θα μπορούσε και ο ίδιος να φανταστεί. Φθάνουν τα 54 εκατομμύρια λίρες ή διαφορετικά 61 εκατομμύρια ευρώ, είναι το συνολικό ποσό που απαιτούν 14 πιστωτές από τον πρώην τενίστα, όπως γράφει η Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Ο 49χρονος Μπέκερ, ο οποίος γεννήθηκε στη Γερμανία και ζει στο Λονδίνο, προπονούσε πρόσφατα τον Novak Djokovic και υπήρξε τηλεοπτικός σχολιαστής.

Ο μεγαλύτερος δανειστής του Γερμανού, είναι ο Ελβετογερμανός επιχειρηματίας Χανς Ντίτερ Κλίβεν, στον οποίο ο Μπέκερ χρωστάει 37 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οφείλει ακόμα σε ιδιωτικές τράπεζες, εταιρείες και μερικούς ακόμα ιδιώτες.

«Οι ισχυρισμοί αυτοί αμφισβητούνται από τον πελάτη μου», είπε ο δικηγόρος του Μπέκερ, Κριστιάν Ολιβερ Μόζερ, στον οποίο ο Μπέκερ χρωστάει επίσης 18.000 ευρώ.

Ο Boris Becker (Μπόρις Μπέκερ) κηρύχθηκε σε πτώχευση από βρετανικό δικαστήριο τον περασμένο Ιούνιο μετά την αποτυχία του πρώην τενίστα να πληρώσει τα χρέη του.