Ταυτοποιήθηκαν οι σοροί των δίδυμων κοριτσιών Σοφίας και Βασιλικής Φιλιπποπούλου

Ταυτοποιήθηκαν αργά το βράδυ της Παρασκευής 27-7-2018 οι σοροί των δύο δίδυμων κοριτσιών, Σοφίας Φιλιπποπούλου 9 ετών και Βασιλικής Φιλιπποπούλου, επίσης 9 ετών, που αγνοούνταν μετά τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η τηλεόραση του ΣΚΑΙ, την ανακοίνωση έκανε ο ιδιωτικός ερευνητής, Γιώργος Τσούκαλης.

Σύμφωνα, με τον κ. Τσούκαλη, τα κορίτσια βρέθηκαν αγκαλιασμένα με τη γιαγιά και τον παππού τους των οποίων επίσης οι σοροί ταυτοποιήθηκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας των δίδυμων είχε κληθεί για δεύτερη φορά από τους ιατροδικαστές για να πάει κάποιο αντικείμενο με DNA των παιδιών (παιχνίδι ή ρούχο) καθώς μέχρι τότε δεν ήταν δυνατή η ταυτοποίησή τους.

Οι δίδυμες, ανήλικες, Σοφία Φιλιπποπούλου και Βασιλική Φιλιπποπούλου αγνοούνταν από το Κόκκινο Λιμάνάκι, στο Μάτι Αττικής από το απόγευμα της Δευτέρας 23/07/2018, στις 18:30, κατά τη διάρκεια της μεγάλης φωτιάς. Τα κορίτσια βρίσκονταν μαζί με τη γιαγιά και τον παππού τους και δηλώθηκαν ως αγνοούμενα από το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Ο πατέρας των δίδυμων κοριτσιών κ. Γιάννης Φιλιππόπουλος, αφού έψαξε σε νοσοκομεία, αστυνομικά τμήματα και στην πυροσβεστική, αναγνώρισε όπως είπε τις κόρες του σε τηλεοπτικά πλάνα να αποβιβάζονται σώες από ένα αλιευτικό πλοιάριο. Ωστόσο, μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης δεν είχε καταφέρει να έρθει σε επαφή μαζί τους καθώς τα κορίτσια δεν έχουν καταγραφεί στις λίστες του Λιμενικού.

Σύμφωνα όμως με νέες πληροφορίες από την αστυνομία, τα δύο κοριτσάκια που εμφανίστηκαν στα τηλεοπτικά πλάνα δεν ήταν οι δίδυμες κόρες του κ. Φιλιππόπουλου. Μετά από 24 ώρες η αστυνομία εντόπισε τον άνδρα με το μούσι που εμφανίζεται στο βίντεο και που συνόδευε τα 4 κοριτσάκια τα οποία από ότι είπε ήταν οι δύο κόρες τους και οι δύο βαφτιστήρες του (παιδιά της κουμπάρας του).