Ταϊβάν: Δύο νεκροί από το σεισμό των 6,4 Ρίχτερ

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε σήμερα την περιφέρεια Χούα-λιεν της Ταϊβάν.Ξενοδοχείο στη Χούα-λιεν της Ταϊβάν κατέρρευσε, μετά τον σεισμό των 6,4 βαθμών που είχε βάθος μόλις 1 χιλιομέτρου, έγινε γνωστό από την κυβέρνηση της χώρας, όπως μεταδίδουν τα πρακτορεία ειδήσεων Reuters και ΑFP και επιβεβαίωσε το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτου (USGS).

“Δυστυχώς δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 114 φέρουν ελαφρά ή βαρύτερα τραύματα” δήλωσε ο πρωθυπουργός Ουίλιαμ Λάι στο υπουργικό συμβούλιο που συνεκλήθη εκτάκτως.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη την Ταϊβάν. Ορισμένα κτίρια και δρόμοι στη Χούα-λιεν υπέστησαν ζημιές. Το ξενοδοχείο Marshal στην πόλη αυτή κατέρρευσε και σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο Xinhua τρεις άνθρωποι έχουν παγιδευτεί στα συντρίμμια.

Η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει το Σουάο με τη Χούα-λιεν διακόπηκε προσωρινά.

Το βρετανικό δίκτυο BBC μετέδωσε από την πλευρά του ότι ο σεισμός σημειώθηκε στις 23.50 τοπική ώρα. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, σε φωτογραφίες που έχουν αναρτήσει χρήστες κοινωνικών δικτύων καταγράφονται εκτεταμένες καταστροφές σε δρόμους, ενώ ορισμένα κτίρια έχουν μερικώς καταρρεύσει. Το βρετανικό δίκτυο κάνει λόγο για παγιδευμένους ανθρώπους.

Η κυβέρνηση της Ταϊβάν, επικαλούμενη την πυροσβεστική υπηρεσία, ανακοίνωσε ότι άλλο ένα ξενοδοχείο έχει επίσης υποστεί καταστροφές, χωρίς να γίνεται λόγος, επί του παρόντος, για θύματα.

Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς μετέδωσε ότι από την ισχυρή σεισμική δόνηση έκλεισε ένας μεγάλος αυτοκινητόδρομος.

Επιπλέον, η κυβέρνηση αναφέρει ότι μια γέφυρα στην πόλη Χουά-λιεν, στις ανατολικές ακτές της Ταϊβάν, έχει υποστεί εκτεταμένες ζημιές με αποτέλεσμα οι αρχές να διακόψουν την κυκλοφορία.