ταύτιση-απόψεων-τσίπρα-λαγκάρντ

Ταύτιση απόψεων στο θέμα της ελάφρυνσης του χρέους, διαπιστώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού/ Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και της επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, κατά τη συνάντηση που είχαν στο περιθώριο του «Belt and Road Forum», στο Πεκίνο.

Ειδικότερα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Έλληνας πρωθυπουργός και η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ συμφώνησαν στην ανάγκη να υπάρξει τώρα λύση για την ελάφρυνση χρέους, με τον προσδιορισμό των μεσοπρόθεσμων μέτρων άμεσα. Όπως υπογραμμίστηκε στη συνάντηση μια τέτοια εξέλιξη είναι απαραίτητη, ώστε να ξεδιπλωθούν οι αναπτυξιακές δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας.

Η κ. Λαγκάρντ επισήμανε ότι αν ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επιμείνει αφενός στο ότι δεν χρειάζεται ελάφρυνση του χρέους και αφετέρου στο ότι δεν μπορεί να συμφωνηθεί ένα εφικτό δημοσιονομικό «μονοπάτι» μετά το 2018, τότε το ΔΝΤ θα αποχωρήσει από το πρόγραμμα.
Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας αντέτεινε ότι σε μια τέτοια περίπτωση που το Ταμείο αποχωρήσει, τα μέτρα που θα ψηφισθούν μέσα στην εβδομάδα, δεν θα τύχουν εφαρμογής το 2019- 2020.