Τελεσίγραφο της Eldorado Gold στην κυβέρνηση για την επένδυση χρυσού

Τελεσίγραφο προς την κυβέρνηση ώστε να επιταχύνει τις εγκρίσεις των αδειών προκειμένου να προχωρήσουν τα επενδυτικά σχέδια της Ελληνικός Χρυσός, έστειλε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Eldorado Gold, Τζορτζ Μπερνς, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως εάν η εταιρεία δεν λάβει τις αδειοδοτήσεις που δικαιούται μέχρι την 21 Σεπτεμβρίου θα σταματήσει τις επενδύσεις της στη χώρα μας.

Στο πλαίσιο σημερινής συνέντευξης Τύπου ο κ. Μπερνς εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι μακροπρόθεσμα η επένδυση της εταιρείας θα πραγματοποιηθεί. «Νομίζω ότι με διάλογο θα βρούμε λύση» είπε.

Ερωτηθείς για το χρόνο επιλογής από την εταιρεία να αναστείλει τις εργασίες της ανέφερε ότι στις 21 Σεπτεμβρίου λήγει η προσωρινή άδεια λειτουργίας της Ολυμπιάδας, ενώ επίσης δήλωσε ότι έχουν καθυστερήσει η έκδοση της άδειας λιθογόμωσης, επίσης για την Ολυμπιάδα, καθώς και οι άδειες ηλεκτρομηχανολογικής εγκατάστασης για το εργοστάσιο στις Σκουριές.

Ο κ. Μπέρνς κάλεσε την κυβέρνηση να σκεφτεί τους υπαλλήλους της εταιρείας και τι σημαίνει γι’ αυτούς η μη έκδοση αδειών, προσθέτοντας ότι ο ίδιος είναι ανοιχτός στη διεξαγωγή ειλικρινών και παραγωγικών συζητήσεων με τον πρωθυπουργό, στον οποίο έχει αποστείλει τρεις επιστολές χωρίς, όπως υποστήριξε, να λάβει απάντηση, και τον κ. Σταθάκη, για να βρεθεί μία αμοιβαία ικανοποιητική και επωφελής πορεία προς τα εμπρός για την επένδυση.

«Καλώ την ελληνική κυβέρνηση να σκεφθεί τους χιλιάδες έλληνες εργαζομένους αλλά και τη χώρα», είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ενώ πρόσθεσε πως έχει αποστείλει επιστολές και προς τον Αλέξη Τσίπρα, οι οποίες ουδέποτε απαντήθηκαν.

Ο επικεφαλής της καναδικής εταιρείας ανέφερε ότι στους πέντε μήνες που έχει αναλάβει καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου στην Eldorado Gold έχει στείλει τρεις επιστολές στον πρωθυπουργό ζητώντας συνάντηση.

«Ο κ. Τσίπρας έχει ενημερώσει τις κεφαλαιαγορές ότι η Ελλάδα είναι ανοιχτή σε επενδυτική δραστηριότητα αλλά πώς να το εξηγήσω αυτό στους μετόχους όταν η κυβέρνηση ούτε συνεργάζεται μαζί μας ούτε στηρίζει ενεργά τις επενδύσεις μας. Δεν έχουμε την υποστήριξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Καμία λύση δεν επιτεύχθηκε μέσω της σιωπής. Η μόνη λύση θα δοθεί από τον ανοιχτό διάλογο. Προσπάθησα αυτό να το μεταδώσω στις συναντήσεις μου με τον Γιώργο Σταθάκη. Προσπάθησα και με σειρά επιστολών στον Αλέξη Τσίπρα που είναι αναπάντητες» είπε.

Σε ότι αφορά στους 1.100 εργαζόμενους που απασχολούνται απευθείας στην εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στη διαδικασία απόλυσής τους, η οποία θα διαρκέσει δύο με τρεις μήνες, αναφέροντας ότι το σύνολο των απασχολούμενων στην επένδυση και μέσω των εργολάβων είναι 2.400 άτομα.