Τι καιρό θα κάνει την Πρωτομαγιά

Καλοκαιρινές συνθήκες θα επικρατήσουν το σαββατοκύριακο 28 και 29 Απριλίου 2018 ενώ την Πρωτομαγιά η θερμοκρασία θα φθάνει κατά τόπους τους 30 βαθμούς Κελσίου

Λίγη συννεφιά την Κυριακή 29-4-2018, παροδικά αυξημένη και πιθανότητα για βροχή στη Δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο. Η θερμοκρασία έως 27 με 29 βαθμούς κελσίου. Αραιή συννεφιά κατά διαστήματα πιο πυκνή αναμένεται τη Δευτέρα 30-4-2018 -παραμονή της Πρωτομαγιάς- με πιθανότητα για βροχές στα κεντρικά, τα δυτικά και τα νότια της χώρα, ενώ πιθανόν να εκδηλωθούν μπόρες και στα βόρεια του νομού Αττικής.

Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός την Τρίτη, ανήμερα την Πρωτομαγιά 1-5-2018 και μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα θα σημειωθούν παροδικές βροχές στα δυτικά και τα βόρεια ορεινά με τη θερμοκρασία να σημειώνει μικρή άνοδο και να φθάνει έως τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Ειδικότερα για το Σάββατο 28 Απριλίου, η ΕΜΥ προβλέπει γενικά αίθριο με τοπικές βροχές το απόγευμα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά της χώρας, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις κατά τις θερμές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές κυρίως βορειοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα τις θερμές ώρες της ημέρας νότιοι με ίδιες εντάσεις. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 18 έως 26 βαθμούς.

Στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες μπόρες προβλέπονται το απόγευμα κυρίως στα ορεινά της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα ηπειρωτικά με πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικές μπόρες στα ορεινά της Ηπείρου. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν το απόγευμα στα βόρεια ηπειρωτικά, ενώ στα ορεινά είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικές μπόρες. Οι άνεμοι ανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια βορειοανατολικοί τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στις Κυκλάδες τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Τέλος, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, ο καιρός θα είναι αίθριος. Από το απόγευμα όμως, θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, που κατά τόπους θα είναι πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια, δυτικοί-βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.