Ελαττωματικός αισθητήρας προκάλεσε την πτώση του Soyuz

Το ατύχημα που σημειώθηκε στις 11 Οκτωβρίου 2018, κατά τη διάρκεια εκτόξευσης του ρωσικού πυραύλου Soyuz προκλήθηκε από έναν ελαττωματικό αισθητήρα, δήλωσε ο Σεργκέι Κρικάλεβ, εκτελεστικός διευθυντής των επανδρωμένων προγραμμάτων της Roscosmos.

«Η αιτία της δυσλειτουργίας ήταν ο αισθητήρας που καθορίζει τον διαχωρισμό του πρώτου από τον δεύτερο όροφο του πυραύλου», επεσήμανε ο Κρικάλεβ.

Η επόμενη επανδρωμένη αποστολή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) ενδέχεται να πραγματοποιηθεί στις 3 Δεκεμβρίου, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο τη ρωσική διαστημική υπηρεσία Roscosmos.

Η Roscosmos ανέφερε επίσης πως το πλήρωμα της αποστολής αυτής θα μπορούσε να επιστρέψει στη Γη στις 20 Δεκεμβρίου, σύμφωνα πάντα με το TASS.

Υπενθυμίζουμε ότι, στις 11 Οκτωβρίου ο Αμερικανικός αστροναύτης Νικ Χέιγκ και ο Ρώσος κοσμοναύτης Αλεξέι Οβτσινίν αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την αποστολή τους και να πραγματοποιήσουν αναγκαστική προσγείωση όταν παρουσιάστηκε πρόβλημα στον πύραυλο Soyuz που θα τους μετέφερε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.