Στην κυκλοφορία πριν το Πάσχα ο νέος οδικός άξονας Πατρών-Πύργου

Στην κυκλοφορία θα δοθεί πριν από τις εορτές του Πάσχα του 2017ο νέος οδικός άξονας Πατρών-Πύργου, σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη.

«Θα ήθελα να απευθύνω και στον κ. Παπαθεοδώρου μια πρόσκληση -το έκανα στα στελέχη και τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας της Αχαΐας- την Μεγάλη Πέμπτη να πιούμε ένα ούζο ή ένα τσίπουρο στην κεντρική πλατεία της Πάτρας, για να γιορτάσουμε και την παράδοση του νέου δρόμου. Θα πηγαίνουν οι πολίτες επιτέλους, μετά από πάνω από μία δεκαετία, στην Πάτρα με νέο δρόμο». Αυτός ήταν ο τρόπος με τον οποίο ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης επέλεξε να απαντήσει στον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θεόδωρο Παπαθεοδώρου και σε επίκαιρη ερώτησή του για «καθυστερήσεις στην κατασκευή του οδικού άξονα Πατρών-Πύργου».

Ο υπουργός ανέφερε, μεταξύ άλλων ότι δεν υπάρχει κατάτμηση του έργου αλλά διαγωνιστική διαδικασία. Είπε ακόμη ότι η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη, ενώ, αναφερόμενος στους μέχρι τώρα διαγωνισμούς, είπε ότι δεν τον ενδιαφέρει το όνομα του κάθε μειοδότη αλλά η τήρηση της διαφάνειας και των όρων κάθε διαγωνισμού. «Άλλωστε τα έργα δεν τα δίνουν οι υπουργοί αλλά ελέγχονται εξονυχιστικά από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες», ανέφερε χαρακτηριστικά.