Τριήμερο πένθος για τον πιλότο του Mirage 2000 – Συλλυπητήρια πολιτικών

Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις κηρύχθηκε σήμερα με εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου με αφορμή το θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη του MIRΑGE 2000-5 σμηναγού Γεωργίου Μπαλταδώρου, ο οποίος έπεσε υπέρ πίστεως και πατρίδος , όταν το αεροσκάφος συνετρίβη 9 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες σε όλες τις μονάδες.

Πρ. Παυλόπουλος: Η Πολιτεία δεν πρόκειται να ξεχάσει την ανεκτίμητη προσφορά του σμηναγού Γεωργίου Μπαλταδώρου

Η Πολιτεία δεν πρόκειται να ξεχάσει την ανεκτίμητη προσφορά του σμηναγού, αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπιος Παυλόπουλος για την απώλεια του σμηναγού Γεωργίου Μπαλταδώρου.

«Εκφράζω την βαθύτατη οδύνη μου για την απώλεια του σμηναγού Γεωργίου Μπαλταδώρου, ο οποίος έπεσε κατά την επιτέλεση εθνικού καθήκοντος. Και στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια, διαβεβαιώνοντάς την ότι η Πολιτεία δεν πρόκειται να ξεχάσει την ανεκτίμητη προσφορά του σμηναγού Γεωργίου Μπαλταδώρου. Επιπλέον συμμετέχω ειλικρινώς στο βαρύτατο πένθος της Πολεμικής μας Αεροπορίας», αναφέρει ο κ. Παυλόπουλος.

Ν. Βούτσης: Το Ελληνικό Κοινοβούλιο εκφράζει την οδύνη του για τον θάνατο του πιλότου

Τη θλίψη για το θάνατο του σμηναγού, Γεώργιου Μπαλταδώρου, κυβερνήτη του αεροσκάφους M2000-5 που κατέπεσε σήμερα βορειοανατολικά της νήσου Σκύρου και τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του, εξέφρασε εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

«Εκ μέρους όλων των μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, θα ήθελα να εκφράσω την οδύνη μας για τον θάνατο του πιλότου που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος.

Η Βουλή των Ελλήνων αποδίδει φόρο τιμής στη μνήμη του. Έφυγε υπερασπιζόμενος την πατρίδα μας αλλά θα μείνει για πάντα στις καρδιές και τη μνήμη μας.

Στην οικογένεια και τους οικείους του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια» αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Βούτσης.

Συλλυπητήρια Φ. Γεννηματά για τον πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας

«Βαθιά θλίψη και οδύνη για τον σμηναγό της Πολεμικής μας Αεροπορίας που έπεσε πάνω στο καθήκον. Η πατρίδα τον τιμά. Τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του», ανέφερε σε ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα η Φώφη Γεννηματά για τον θάνατο του πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η κ. Γεννηματά επικοινώνησε με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Ε. Αποστολάκη εκφράζοντας τα συλλυπητήριά της.

Στ. Θεοδωράκης: Άλλος ένας πιλότος έπεσε στο Αιγαίο υπερασπιζόμενος την πατρίδα

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην Πολεμική Αεροπορία και την οικογένεια του σμηναγού, Γεώργιου Μπαλταδώρου, κυβερνήτη του αεροσκάφους M2000-5 που κατέπεσε βορειοανατολικά της νήσου Σκύρου.

Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο κ. Θεοδωράκης τονίζει: «Άλλος ένας πιλότος έπεσε στο Αιγαίο υπερασπιζόμενος την πατρίδα μας. Τα συλλυπητήριά μου στη μεγάλη οικογένεια της πολεμικής αεροπορίας καθώς και στην οικογένεια και τους φίλους του. Ο θάνατός του ας μας κάνει όλους πιο συνετούς».

Συλλυπητήρια του ΣΥΡΙΖΑ για τον θάνατο του πιλότου της πολεμικής αεροπορίας

Tη βαθιά θλίψη του για τον θάνατο του πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας, όπως και τα συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδλέλφους του εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

“Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για τον θάνατο του πιλότου της πολεμικής αεροπορίας Γ. Μπαλταδώρου που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος. Στην οικογένεια του εκλιπόντα, και στα στελέχη της πολεμικής αεροπορίας απευθύνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια”, αναφέρεται στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

ΚΚΕ: Οι Έλληνες πιλότοι ρισκάρουν τη ζωή τους για να αντιμετωπίσουν την τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του, εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου πιλότου του μαχητικού αεροσκάφους, επισημαίνοντας ότι «οι Έλληνες πιλότοι ρισκάρουν τη ζωή τους για να αντιμετωπίσουν την τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο, η οποία κλιμακώνεται στο πλαίσιο της γενικότερης όξυνσης στην περιοχή, και με την ανοχή του ΝΑΤΟ».

«Από την πρώτη στιγμή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, επικοινώνησε με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής ‘Αμυνας Φ. Κουβέλη, προκειμένου να ενημερωθεί για το τραγικό συμβάν» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.