Άνοιξε η εφαρμογή για τροποποιητικές δηλώσεις στο Ε9

Σε τροποποιητικές δηλώσεις στο Ε9 μπορούν να προχωρήσουν από σήμερα όσοι ιδιοκτήτες ακινήτων δήλωσαν λανθασμένα τα ακίνητα που τους ανήκαν την 1η Ιανουαρίου 2022, με αποτέλεσμα να λάβουν “φουσκωμένα” εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ. Με τις διορθώσεις που θα κάνουν στο Ε9 η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα τους εκδώσει εκ των υστέρων νέα διορθωμένα εκκαθαριστικά του φόρου ακινήτων.[Μπορείτε μπείτε στην εφαρμογή Ε9 (περιουσιολόγιο), να δείτε και να εκτυπώσετε το νέο εκκαθαριστικό σας για τον ΕΝΦΙΑ 2022, επιλέγοντας το link στο τέλος του άρθρου].

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα Ε9-ΕΝΦΙΑ θα ανοίξει για τις διορθωτικές δηλώσεις μετά τις 6 το απόγευμα και η υποβολή των τροποποιητικών δηλώσεων δεν συνεπάγεται την επιβάρυνση των φορολογουμένων με το αυτοτελές πρόστιμο εκπρόθεσμης υποβολής των 100 ευρώ.

Οι διορθώσεις ακινήτων, μέσω των τροποποιητικών δηλώσεων του Ε9 θα αφορούν ένα ή περισσότερα από τα έτη 2014-2020 και για κάθε έτος θα εκδοθεί από την ΑΑΔΕ νέο εκκαθαριστικό σημείωμα ΕΝΦΙΑ.

Αν από την υποβολή της διορθωτικής δήλωσης προκύψει μείωση του αρχικά βεβαιωθέντος ΕΝΦΙΑ πάνω από 300 ευρώ, τότε ο φορολογούμενος θα κληθεί με ηλεκτρονικό μήνυμα να προσέλθει στην αρμόδια ΔΟΥ, προσκομίζοντας όλα τα δικαιολογητικά που να δικαιολογούν τον λόγο υποβολής της διορθωτικής δήλωσης στο Ε9, προκειμένου να γίνει έλεγχος και μετά να οριστικοποιηθεί το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης του φόρου ακινήτων.

Μπορείτε να μπείτε στην εφαρμογή Ε9, να δείτε και να εκτυπώσετε το νέο εκκαθαριστικό σας για τον ΕΝΦΙΑ 2022 και να εκδώσετε την ταυτότητα οφειλής, επιλέγοντας τον παρακάτω σύνδεσμο (link):

E9 – Taxisnet – Εκτύπωση εκκαθαριστικού ΕΝΦΙΑ 2022