τσίπρας-θέμα-είναι-να-μην-φύγω-με-φέσι

Στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις για το ελληνικό χρέος αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε μετά την επίσκεψή του στο υπουργείο Εσωτερικών.

Ερωτηθείς αν θα πάει ή θα φύγει από τη σύνοδο κορυφής στις 22 Ιουνίου, με γραβάτα, απάντησε αστειευόμενος: «το θέμα είναι να μην φύγω με φέσι», για να προσθέσει ότι άλλοι φέσωσαν τη χώρα και έφυγαν.

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε για λύση, να ανοίξουμε ένα καθαρό διάδρομο για το χρέος της χώρας, πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι», επισήμανε ο Πρωθυπουργός.

Χαρακτήρισε, δε, «όψιμο» το ενδιαφέρον της αντιπολίτευσης για τη βιωσιμότητα του χρέους και υπογράμμισε την ανάγκη συγκλίσεων στο ζήτημα αυτό και αν είναι δυνατόν και εθνική γραμμή.

Σε ερώτηση για το πώς εννοεί τις συγκλίσεις και αν αυτές μπορούν να προκύψουν και στην κεντρική πολιτική σκηνή απάντησε πως «η συζήτηση για τη βιωσιμότητα του χρέους δεν είναι συζήτηση συγκυρίας, αφορά το μέλλον της χώρας και χρειάζονται συγκλίσεις και αν είναι δυνατόν και εθνική γραμμή».