Μετακλητός υπάλληλος της Βουλής ο συλληφθείς για τον ξυλοδαρμό του φοιτητή

Μετακλητός υπάλληλος της Βουλής, στο γραφείο του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μχαλολιάκου, είναι ο 42χρονος που συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου 1 Απριλίου 2017, με την κατηγορία ότι συμμετείχε στον άγριο ξυλοδαρμό του 24χρονου φοιτητή στους Αμπελοκήπους.

Ο 42χρονος είχε προσληφθεί στη Βουλή από το 2012, με πρόταση του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Σήμερα ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ο οποίος του απήγγειλε βαριές κατηγορίες.

Ο 42χρονος, ιδιοκτήτης καφετέριας, φέρεται να είναι υπεύθυνος ασφαλείας των κεντρικών γραφείων του κόμματος και να είχε διατελέσει μετακλητός υπάλληλος στο γραφείο του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου στη Βουλή.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία ο 42χρονος, είναι ιδιοκτήτης της καφετέριας Bristol cafe στους Αμπελοκήπους, η οποία είναι στέκι μελών της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, ο 42χρονος συνελήφθη μετά από μαρτυρίες ότι συμμετείχε στην ομάδα των χρυσαυγιτών που επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν άγρια στο κεφάλι και στο σώμα τον 24χρονο φοιτητή ο οποίος νοσηλεύεται. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει μέχρι στιγμής η Αστυνομία, οι δράστες μετά τον ξυλοδαρμό μέχρι λιποθυμίας του θύματος, του αφαίρεσαν την τσάντα.

Σε βάρος του 42χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για ληστεία κατά συναυτουργία και επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία και παραπέμφθηκε ενώπιον του 14ου τακτικού ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και έλαβε ολιγοήμερη προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί.

Ο 42χρονος αρνείται ότι συμμετείχε στον ξυλοδαρμό, αλλά συνελήφθη με βάση συγκεκριμένη μαρτυρία.

Υπενθυμίζεται ότι ο ξυλοδαρμός του φοιτητή σημειώθηκε λίγες ώρες μετά την επίθεση με μπογιές και βαριοπούλες στο κατάστημα της Χρυσής Αυγής στη Λ. Μεσογείων.

Ομάδα της Χρυσής Αυγής που βρισκόταν στην καφετέρια του 42χρονου επιτέθηκε στον φοιτητή επειδή τον θεώρησαν «ύποπτο» καθώς είχε στην πλάτη του ένα σακίδιο και τον χτύπησαν μέχρι λιποθυμίας στο κεφάλι και στο σώμα.

Ο φοιτητής διακομίστηκε και νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό.

Η έρευνα της Κρατικής Ασφάλειας συνεχίζεται για τον εντοπισμό και την σύλληψη των υπολοίπων δραστών.

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση εναντίον του φοιτητή

Τα φονικά τάγματα της Χρυσής Αυγής εμφανίστηκαν ξανά. Ένας νεαρός φοιτητής έπεσε θύμα του τυφλού, ρατσιστικού μένους μελών της νεοναζιστικής, εγκληματικής οργάνωσης. Ο άγριος ξυλοδαρμός του, έρχεται να προστεθεί στη μακρά σειρά δολοφονικών επιθέσεων και τραμπούκικων χτυπημάτων μεταναστών, αντιφασιστών, αριστερών, αγωνιζόμενων ανθρώπων.

Δεν μπορούμε και δεν θα αφήσουμε το φάντασμα του νεοναζισμού να επιστρέψει ξανά στους δρόμους της Ελλάδας και της Ευρώπης. Κανένας πολίτης δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής, όσο η εγκληματική οργάνωση, που κρύβεται κάτω από τον μανδύα κοινοβουλευτικού κόμματος, σκορπά το ρατσιστικό, φονικό της μένος.

Κάθε δημοκρατικός πολίτης, κάθε δημοκρατικό κόμμα, πέρα από την αυτονόητη καταδίκη της συγκεκριμένης επίθεσης, οφείλει να συνταχθεί σε ένα μαζικό, πολύπλευρο κίνημα ενάντια στον φασισμό.

H απάντηση Χρυσής Αυγής

«Αντί να συλλάβουν τους εγκληματίες – τρομοκράτες που επιτέθηκαν με τσεκούρια στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, συλλαμβάνουν αθώους πολίτες και στήνουν Χρυσαυγιάδες και προπαγανδιστικά σόου με ψευδολογίες στα διαπλεκόμενα κανάλια. H Χρυσή Αυγή καταδικάζει κάθε πράξη βίας απ’ όπου και αν προέρχεται».

Το ΚΚΕ για τον ξυλοδαρμό φοιτητή

Το ΚΚΕ καταγγέλλει «τη συνεχιζόμενη εγκληματική δράση της ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, μέλη της οποίας επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν νεαρό φοιτητή. Για μια ακόμη φορά αναδεικνύεται ο εγκληματικός χαρακτήρας της Χρυσής Αυγής, που προκύπτει απ’ τη ναζιστική, ρατσιστική ιδεολογία της» αναφέρει σχόλιο του Κόμματος, υπογραμμίζοντας «ο λαός έχει περισσότερες αποδείξεις στα χέρια του και για το χαρακτήρα της συγκεκριμένης οργάνωσης και πολύ περισσότερο για την ανάγκη να δυναμώσει η πάλη ενάντια, τόσο σε αυτήν όσο και στο απάνθρωπο εκμεταλλευτικό σύστημα που τη γεννά και τη θρέφει».