To Υπoυργείο Εργασίας για αιτήσεις συνταξιοδότησης και εφάπαξ

Εφικτή είναι η εκκαθάριση όλων των εκκρεμών συνταξιοδοτήσεων μέχρι τον Οκτώβριο του 2017, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017, το Υπουργείο Εργασίας.

«H εκκαθάριση όλων των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης, μέχρι τον Οκτώβριο του 2017, όπως έχει δεσμευτεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, συνιστά πλήρως εφικτό στόχο».

Αυτό αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το υπουργείο, επισημαίνοντας ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2017, εκδόθηκαν και καταβλήθηκαν περισσότερες από 40.000 συντάξεις. Παράλληλα, έως τα μέσα Απριλίου, θα έχουν διεκπεραιωθεί και καταβληθεί 3.500 εφάπαξ.

ΕΦΚΑ: Ο ρυθμός έκδοσης και καταβολής συντάξεων διαψεύδουν τη διακινούμενη καταστροφολογία

Eφικτός είναι ο στόχος για την εκκαθάριση των εκκρεμών αιτήσεων, μέχρι τον Οκτώβριο του 2017, διευκρινίζει ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», με γενικό τίτλο «Έγγραφο-σοκ».

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι καθήκον και υποχρέωση της διοίκησης αποτελεί η εποπτεία των δράσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη. «Σημειώματα, όπως αυτό που επικαλείται το δημοσίευμα, με τα οποία επισημαίνονται τα θέματα που η διοίκηση απευθύνει στα στελέχη προς αντιμετώπιση, αποτελούν απόδειξη χρηστής διοίκησης», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τη διεκπεραίωση των συντάξεων που εκκρεμούν προς εκκαθάριση, μέχρι τον Οκτώβριο 2017, στην ανακοίνωση του ΕΦΚΑ παρέχεται η διαβεβαίωση ότι ο στόχος θα επιτευχθεί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΦΚΑ, το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2017 εκδόθηκαν και καταβλήθηκαν περισσότερες από 40.000 συντάξεις. «Με αυτά τα δεδομένα και με τον ρυθμό έκδοσης συντάξεων να αυξάνεται, όσο ομαλοποιείται η λειτουργία του ΕΦΚΑ, επιβεβαιώνεται ότι είναι εφικτός ο στόχος για την εκκαθάριση των εκκρεμών αιτήσεων, μέχρι τον Οκτώβριο του 2017, χάρη και στην προσφορά στελεχών και υπαλλήλων του φορέα. Επομένως, τα στοιχεία για τον ρυθμό έκδοσης και καταβολής συντάξεων διαψεύδουν τη διακινούμενη καταστροφολογία», εξηγεί ο ΕΦΚΑ.