Υψηλοί τόνοι στη Βουλή για Καμμένο

Υψηλοί τόνοι και αλληλοκατηγορίες επικράτησαν στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής, κατά τη συζήτηση του αιτήματος της ΝΔ να κληθούν για να ενημερώσουν τα μέλη της, ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος και όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της συμφωνίας για πώληση αμυντικού εξοπλισμού στη Σαουδική Αραβία.

Τόσο η ΝΔ, δια των Μάκη Βορίδη, Χαράλαμπου Αθανασίου και Γιάννη Τραγάκη, όσο και η Δημοκρατική Συμπαράταξη, δια του Ευάγγελου Βενιζέλου, αντέδρασαν έντονα στην πρόταση της προέδρου της Επιτροπής Τασίας Χριστοδουλόπουλου για αναβολή της συζήτησης και λήψη απόφασης αφού γνωμοδοτήσει το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής για το ποια επιτροπή είναι αρμόδια για την κλήση σε ακρόαση του υπουργού Άμυνας με αίτημα της μειοψηφίας.

Η κ. Χριστοδουλοπούλου υποστήριξε ότι αρμόδια για την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης είναι η Επιτροπή Εξοπλιστικών, ενώ σημείωσε ότι ήδη το θέμα εξετάζεται από τη Δικαιοσύνη. Η ΝΔ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη την κατηγόρησαν ότι παραβιάζει τον κανονισμό της Βουλής, καθώς αφαιρεί το δικαίωμα των 2/5 της μειοψηφίας να καλεί στην Επιτροπή όποιον θέλει, και αποχώρησαν.