φούτμπολ-λιγκ-εργοτέλης-οφη-2-4

Ο ΟΦΗ πάτησε στη 2η θέση της Football League μετά το 4-2 στο Παγκρήτιο επί του Εργοτέλη, για την 6η αγωνιστική. Στο 0-0 το Τρίκαλα – Απόλλων Πόντου, στο 88′ με Ταλέντο η Καλλιθέα, 2-1 τον Παναιγιάλειο.

Το ντέρμπι του Ηρακλείου ανάμεσα σε Εργοτέλη και ΟΦΗ στο Παγκρήτιο ανέδειξε νικητές τους “ασπρόμαυρους” (2-4). Η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου φιλοδώρησε με τέσσερα γκολ αυτή του Τάκη Γκώνια και βρίσκεται πλέον στη 2η θέση, ύστερα από έξι αγωνιστικές στη Football League.

Και να σκεφτεί κανείς ότι ο Εργοτέλης ήταν η ομάδα που άνοιξε το σκορ, στο 11′ με τον Εντιαγιέ, ύστερα από κάθετη πάσα του Μπούζα. Η άμυνα των γηπεδούχων αντιμετώπισε πολλά προβλήματα και στο 14′ ήρθε η ισοφάριση, με πλασέ του Κουσκουνά από κάθετη πάσα του Λεάλ.

Στο 26′ ο ΟΦΗ σημείωσε και δεύτερο γκολ. Πάλι από πάσα του Λεάλ, πρώην παίκτη του Εργοτέλη, ο Μάρτος έφυγε στην αντεπίθεση και σκόραρε. Στο 32′ ο Κοιλιάρας έκλεψε, έβγαλε τη σέντρα και ο Ορτέγκα νίκησε με δυνατό σουτ τον Λαδά. Στο δεύτερο μέρος ο Εργοτέλης έπαιξε καλύτερα.

Μείωσε σε 2-3 στο 60′ με σουτ του Σταμόπουλου, αλλά στο 76′ σε κόντρα επίθεση ο ΟΦΗ έγραψε το 2-4 και τέλειωσε το ματς. Ο Όγκμποε τσίμπησε τη μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα, αφού πρώτα ο Όγκμποε είχε προσπαθήσει να γίνει κάτοχος της μπάλας.

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Στρέζος, Μπολάκης, Κοιλιάρας, Ζιαμπάρης, Ποτουρίδης, Νάστος, Πουρτουλίδης (67′ Ρούσσος), Λεάλ (79′ Χαντί), Ορτέγκα, Μάρτος (61′ Όγκμποε), Κουσκουνάς.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Τάκης Γκώνιας): Λαδάς, Μπάτζιος, Πάττας, Βογιατζής, Σταμόπουλος, Μπούζας, Μπουτσάκης, Έφορντ (61′ Μαζουλουξής), Εντιαγιέ, Σταματάκος, Κάιπερς.

Διαιτητής: Γκορτσίλας (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Παπαδάκης, Δασκαλάκης (Ηρακλείου)