Μάχη με τη φωτιά στα Κύθηρα

Μετά την ολονύχτια μάχη με τις φλόγες η πυροσβεστική εναποθέτει τις ελπίδες της στα εναέρια μέσα προκειμένου να περιορίσει την πυρκαγιά που ξέσπασε στις 11:00 το πρωί της Παρασκευής 4-8-2017 σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Πιτσινάδες Μυλοπόταμου, στα Κύθηρα. Από τη φωτιά εκκενώθηκε προληπτικά ο οικισμός Κυπριωτιάνικα.

Ειδικότερα, ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδιναν και συνεχίζουν τώρα οι πυροσβέστες στα Κύθηρα, για να μπορέσουν να ελέγξουν την πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε χθες το πρωί, σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Πιτσινάδες Μυλοπόταμου στα Κύθηρα, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας επιχειρούν και εναέρια μέσα.

Οι δυνατοί άνεμοι έπεσαν πλέον, αλλά η πυρκαγιά έχει διάσπαρτες εστίες. Σημειώνεται ότι χθες ο επικεφαλής του Σώματος στα Κύθηρα ζήτησε να είναι σε ετοιμότητα οι κάτοικοι του οικισμού Κυπριωτιάνικα, λόγω της πυρκαγιάς, ενώ  στη συνέχεια με απόφαση του δημάρχου εκκενώθηκε ο συγκεκριμένος οικισμός.

Αυτή την ώρα επιχειρούν στο σημείο 64 πυροσβέστες με 22 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 21 ατόμων, 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, επί του παρόντος δεν υπάρχει κίνδυνος για τις κατοικημένες περιοχές, ωστόσο – όπως δήλωσε αργά το βράδυ στον ΣΚΑΪ ο Δήμαρχος Κυθήρων – για προληπτικούς και μόνο λόγους ζητήθηκε η εκκένωση του οικισμού Κυπριωτιάνικα.

Προβλήματα με την ηλεκτροδότηση

Από την πυρκαγιά έχουν προκληθεί σημαντικά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση του νησιού. Σύμφωνα με τοπικά μέσα, παρά τις προσπάθειες των συνεργείων της ΔΕΗ, ήταν εξαιρετικα δύσκολο να αποκατασταθεί το πρόβλημα στο νότιο τμήμα των Κυθήρων το βράδυ της Παρασκευής, λόγω των καταστροφών στο δικτυο.

Οσον αφορά στη φωτιά που ξέσπασε, αργά χθες το βράδυ, κοντά στο άλσος Βεΐκου στο Γαλάτσι, τέθηκε υπό έλεγχο, λίγο μετά τις 2:30 τα ξημερώματα.