Τις φωτογραφίες των δολοφόνων του Ζαφειρόπουλου έδωσε η Αστυνομία

Τις φωτογραφίες και τα πλήρη στοιχεία των δραστών της δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου έδωσε το μεσημέρι της Πέμπτης 2-11-2017 η Ασφάλεια Αττικής, κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Επίσης, δόθηκαν στη δημοσιότητα ο οπλισμός, οι αστυνομικές στολές και άλλο υλικό, που βρέθηκαν στο διαμέρισμα της Καλλιθέας, όπου έμεναν οι δράστες μαζί με ακόμη έναν ομοεθνή τους, ο οποίος συνελήφθη για τα συγκεκριμένα ευρήματα, που παραπέμπουν σε πλούσια δράση των κατηγορούμενων.

Ο Αλβανός υπήκοος, ο οποίος συνελήφθη και φέρεται ότι είναι αυτός που πάτησε τη σκανδάλη του όπλου που τραυμάτισε θανάσιμα τον 52χρονο δικηγόρο, είναι ο Λαβντιμίρ ή Μικέλα ή Ιμπραχίμ Ιμπραχίμ ή Μπραχιμάι ή Μπραχίμας, του Κορόν ή Κουρντρέτι και της Νταλαντούς ή Ταλαντούσι ή Ταραντούς ή Ενρίμε, γεννηθείς το 1985 ή το 1989 ή το 1991 στην Αλβανία.

Ο δεύτερος, ο οποίος αναζητείται, είναι ο Αλέξανδρος ή Ένο ή Αλεξάντρο Μάτα, του Πετράκη και της Βασιλικής, γεννηθείς στις 14-1-1987 στην Αλβανία.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας με πρόθεση από κοινού, της ληστείας από κοινού κατά συρροή, της παράνομης οπλοφορίας και της οπλοχρησίας.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, διάρκειας έως 1-5-2018, σύμφωνα με τη σχετική εισαγγελική διάταξη, αποσκοπεί στη συλλογή πληροφοριών για τη δράσης των κατηγορουμένων. Σε αυτό το πλαίσιο, η αστυνομία κάνει έκκληση στους πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476228, 210-6476911 του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεταιμ ότι διασφαλίζονται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Ειδικότερα, πρόκειται:

  • για τον συλληφθέντα (επ.) IBRAHIM ή BRAHIMAJ ή BRAHIMAS ή KASTRIOT (όν.) LAVDIMIR ή MIKELA ή IBRAHIM του KORON ή COURDRETI και της DALADUSHE ή TALANDOUSI ή TARADUSHE ή HENRIME, γεννηθέντα το 1985 ή το 1989 ή το 1991 στην Αλβανία

  • και τον μη συλληφθέντα (επ.) MATA (όν.) ALEKSANDROS ή ENO ή ALEKSANDRO του ΠΕΤΡΑΚΗ ή PETRAKHS ή PETRAQ και της ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ή BASILIKH ή VASILIKI , γεν. την 14-1-1987 στην Αλβανία

Σε βάρος τους, ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας με πρόθεση από κοινού, της ληστείας από κοινού κατά συρροή, της παράνομης οπλοφορίας και της οπλοχρησίας

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, διάρκειας μέχρι 1-5-2018, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και την ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω εγκλημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476228, 210-6476911 του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Προφυλακίστηκε ο δολοφόνος του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Προφυλακιστέος κρίθηκε, μετά τη σημερινή απολογία του στον ανακριτή, ο 32χρονος Αλβανός, κατηγορούμενος για τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του 13ου τακτικού ανακριτή της Αθήνας -μετά την εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης που είχε εκδοθεί εναντίον του- όπου με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα προφυλακίστηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες, η παραμονή του στο ανακριτικό γραφείο υπήρξε σύντομη, καθώς φέρεται να επιβεβαίωσε στον δικαστικό λειτουργό όσα έχει ομολογήσει στην προανακριτική κατάθεσή του στις αστυνομικες Αρχές για τη συμμετοχή του στη δολοφονία.

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος εκτελέστηκε εν ψυχρώ μέσα στο γραφείο του, στην οδό Ασκληπιού 154, στις 12 Οκτωβρίου, από τον 32χρονο κατηγορούμενο και ακόμη έναν συνεργό του, ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης, ενώ η εντολή δόθηκε από άλλους δύο ομοεθνείς τους, κρατούμενους στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ωστόσο, στη δολοφονία του άτυχου δικηγόρου εμπλέκονται συνολικά πέντε άτομα και η δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας αφορά κατά περίσταση τα αδικήματα, της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως από κοινού, της ηθικής αυτουργίας σε αυτή από κοινού και κατά συρροή, της ληστείας από κοινού και κατά συρροή, της απλής συνέργειας στην ανθρωποκτονία, καθώς και της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Σημειώνεται, ότι ο 32χρονος συλληφθείς ήταν καταδικασμένος σε κάθειρξη έξι ετών για κλοπές από τον Απρίλιο του 2016. Τον περασμένο Σεπτέμβριο παραβίασε τη νόμιμη πενθήμερη άδεια που του δόθηκε από τις αγροτικές φυλακές Κασσάνδρας Χαλκιδικής. Από τότε έχει διαταχθεί έρευνα για τις συνθήκες απόδρασης από τον γγ Αντεγκληματικής Πολιτικής, Ευτύχη Φυτράκη.

Θυμίζουμε ότι αντί αμοιβής 20.000 ευρώ, εκ των οποίων πήραν μόνο 3.000 ευρώ προκαταβολή, δολοφόνησαν τον 52χρονο δικηγόρο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, οι δύο Αλβανοί που «νοικιάστηκαν» από άλλους ομοεθνείς τους για να τον εκφοβίσουν.

Κίνητρο της επίθεσης που κατέληξε στη δολοφονία, σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, φέρεται πως είναι εκβίαση σε βάρος κρατούμενου για την υπόθεση της Energa και πελάτη του Ζαφειρόπουλου, από τον οποίο Αλβανοί κρατούμενοι των φυλακών ζητούσαν 5 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτά και πολλά άλλα για την δραματική εξέλιξη της υπόθεσης, η οποία εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, αλλά και το προφίλ των εμπλεκομένων, αποκάλυψαν σήμερα ο διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγος Χρήστος Παπαζαφείρης και ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ, Θεόδωρος Χρονόπουλος, παρουσία και του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, ο οποίος μετέβη στο κτίριο της ΓΑΔΑ ακριβώς για να εκφράσει την ικανοποίηση του ίδιου και της πολιτικής ηγεσίας για αυτή την σημαντική επιτυχία.

Ο 32χρονος που συνελήφθη από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής ως ο άνθρωπος που πάτησε την σκανδάλη, πριν από 19 ημέρες στο γραφείο του δικηγόρου, στην οδό Ασκληπιού 154, ομολόγησε χτες την πράξη του και έδωσε στοιχεία που γνώριζε, φωτίζοντας τα κενά που υπήρχαν για να κλείσει οριστικά η υπόθεση.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Παπαζαφείρης, ως ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας κατηγορούνται τρεις Αλβανοί, σκληροί κακοποιοί, ηλικίας 34, 35, και 40 ετών, οι οποίοι είναι έγκλειστοι των φυλακών για απόπειρες ανθρωποκτονίας και άλλα βαρεία αδικήματα.

Οι τρεις αυτοί, σύμφωνα με την Αστυνομία, προσέλαβαν τον 32χρονο και έναν ακόμα 30χρονο, ο οποίος διέφυγε αμέσως μετά την δολοφονία στην Αλβανία και καταζητείται, προκειμένου να εκφοβίσουν τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, ώστε να πιέσουν τον κρατούμενο για την υπόθεση της Energa, να τους δώσει 5.000.000 ευρώ, προκειμένου να αποσύρουν τις καταθέσεις τους, με τις οποίες τον κατηγορούν ως ηθικό αυτουργό στην απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του δικηγόρου Αντωνόπουλου (αντιδίκου του στην υπόθεση της Energa), που είχε διαπραχθεί το 2014 στην Πεντέλη.

Η εντολή στους δύο φυσικούς αυτουργούς, όπως προκύπτει από τις παρακολουθήσεις και τις αναλύσεις, ήταν να εκφοβίσουν τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, αλλά αυτοί τον δολοφόνησαν.