Χαλάει ο καιρός από το απόγευμα στη Μακεδονία και Θράκη – Ισχυρές καταιγίδες τη νύχτα

Επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα της Τετάρτης 14/6/2017 με κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες τη νύχτα σε Μακεδονία και Θράκη, προβλέπει η ΕΜΥ. Στη Μακεδονία και στη Θράκη προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία θα αναπτυχτούν νεφώσεις και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Από τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ οι οποίοι από τη νύχτα θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 34 βαθμούς κελσίου.

Και στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός. Το μεσημέρι θα αναπτυχτούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα γύρω ορεινά. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και από τη νύχτα βόρειοι βορειοδυτικοί 4 και πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 32 βαθμούς κελσίου.

Στη Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις κυρίως μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς.

Στο Βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, αλλά μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους με ίδιες εντάσεις. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, με εξαίρεση τα νοτιοανατολικά πελάγη όπου το βορειοδυτικό ρεύμα θα ενισχυθεί στα 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές κυρίως διευθύνσεις, με εντάσεις έως 4 μποφόρ.