Χανιά: Αντιδράσεις για την αναστολή πτήσεων της Ryanair

Αντιδράσεις προκαλεί στα Χανιά η ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας Ryanair να αναθεωρήσει από τις 29 Οκτωβρίου 2017 έως και τις 25 Μαρτίου 2018 το πρόγραμμα των πτήσεών της.

Μεταξύ των τακτικών δρομολογίων που δεν θα εκτελούνται κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα είναι αυτά που συνδέουν το αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης» με την Αθήνα, την Πάφο και τη Θεσσαλονίκη.

Ήδη επιβάτες που είχαν κλείσει τα εισιτήριά τους ειδοποιούνται μέσω μηνυμάτων στο κινητό τους τηλέφωνο αλλά και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την αναστολή των πτήσεων. Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Χανίων επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «μετά την ανακοίνωση της αναστολής των πτήσεων της Ryanair έχει δημιουργηθεί αναστάτωση στους επαγγελματίες και γενικότερα στους πολίτες των Χανιώτες».

Στη ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία υποστηρίζει ότι από την αναστολή των πτήσεων θα δημιουργηθούν προβλήματα στην επιχειρηματικότητα αλλά και στις μετακινήσεις και καλεί τους βουλευτές και αιρετούς της αυτοδιοίκησης του νομού, «να κινηθούν άμεσα για να βρεθεί λύση στο σοβαρό πρόβλημα που θα δημιουργηθεί στο άμεσο διάστημα».