Χιόνια σε Αχαΐα, Φθιώτιδα και Λάρισα

Χιονίζει από τα ξημερώματα σε πολλές περιοχές της ημιορεινής και ορεινής Αχαΐας, με αποτέλεσμα να είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Ειδικότερα, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται όσοι οδηγοί κινούνται στις εθνικές οδούς Πατρών – Καλαβρύτων, μέσω Χαλανδρίτσας και Καλαβρύτων – Αιγίου, μέσω Πτέρης, καθώς και στις επαρχιακές οδούς Καλαβρύτων – Διακοπτού, μέσω Μεγάλου Σπηλαίου, Καλαβρύτων – Κλειτορίας, μέσω Πριόλιθου και μέσω Λουσών, όπως και στον δρόμο που συνδέει τα Καλάβρυτα με το χιονοδρομικό κέντρο.

Πάντως, μηχανήματα της περιφέρειας και των δήμων βρίσκονται σε ετοιμότητα, ώστε να κρατήσουν ανοικτούς τους δρόμους. Επίσης, χιονόπτωση σημειώνεται και στην ορεινή Ναυπακτία, αλλά οι δρόμοι είναι ανοικτοί, ενώ τα μηχανήματα εργάζονται συνεχώς, ώστε να απομακρύνουν τον πάγο από το δρόμο που συνδέει το Αγρίνιο με το Καρπενήσι.

Χιόνια σε Τρίκαλα και Καρδίτσα

Στους δύο νομούς της Δυτικής Θεσσαλίας, Τρικάλων και Καρδίτσας, χιονίζει από τις πρωϊνές ώρες, ενώ το κρύο είναι αισθητό τόσο στα ορεινά, όσο και στις πεδινές περιοχές. Εικοσιπέντε μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, επιχειρούν για να καθαρίσουν το χιόνι στο οδικό δίκτυο, ρίχνοντας παράλληλα αλάτι.

Χιονίζει, ακόμη και μέσα στην πόλη της Λαμίας, από νωρίς το πρωί της Πέμπτης 21 Δεκεμβρίου, χωρίς όμως να υπάρχουν προβλήματα. Κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει στο οδικό δίκτυο, ενώ η χιονόπτωση εντοπίζεται στην περιοχή των Καμένων Βούρλων.

Στον δρόμο Λαμίας – Δομοκού έχουν ληφθεί έκτακτα μέτρα, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια απαγόρευση στην κυκλοφορία, το ίδιο και στον δρόμο Λαμίας – ‘Αμφισσας. Χωρίς προβλήματα η κίνηση στον δρόμο Λαμίας-Καρπενησίου.

Το σύνολο των εκχιονιστικών των δήμων και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτουν, οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν μετά το μεσημέρι.

Λάρισα: Χιονίζει σε πολλές περιοχές του νομού

Χιονίζει σήμερα σε πολλές περιοχές του νομού Λάρισας, με αποτέλεσμα η Περιφέρεια Θεσσαλίας να βρίσκεται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των χιονοπτώσεων. Όπως εξήγησε ο αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Παπαδημόπουλος έχει δοθεί εντολή σε μηχανήματα με αλάτι να βρίσκονται στη περιοχή της Μελούνας, στις περιοχές Καλλιπέυκη, Αμπελάκια αλλά και στη Ραψάνη και την Σπηλιά.

Επίσης, σε ετοιμότητα σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη βρίσκονται και τα εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας εφόσον υπάρξει επιδείνωση του καιρού και ενταθεί η χιονόπτωση κατά την διάρκεια των επόμενων ημερών. Υπενθυμίζεται πάντως πως από το πρωί χιονίζει και μέσα στη πόλη της Λάρισας με τις θερμοκρασίες να είναι αρκετά χαμηλές.

Συστάσεις προς τους οδηγούς ενόψει του χιονιά

Χιόνι πέφτει και σε περιοχές τηνς ορεινής Αρκαδίας. Προληπτικά μέτρα και συστάσεις ενόψει των χιονοπτώσεων στην Πελοπόννησο, ανακοίνωσε η Κοινοπραξία «Μωρέας» για τους οδηγούς που πρόκειται να ταξιδέψουν στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας-Σπάρτης.

– Οι οδηγοί πρέπει να συμβουλευτούν το δελτίο πρόγνωσης καιρού, ώστε να αποφύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων. Να κινηθούν μόνο εφόσον είναι απολύτως απαραίτητο.

– Να έχουν πάντα μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες και να βεβαιωθούν ότι γνωρίζουν πώς να τις τοποθετούν.

– Να φροντίζουν να έχουν επαρκή ποσότητα καυσίμου στο ρεζερβουάρ του οχήματός σας.

– Να προσαρμόζονται τον τρόπο οδήγησης και την ταχύτητά τους στις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.

– Να κρατούν απόσταση ασφαλείας από τα εκχιονιστικά και μην τα προσπερνούν αφήνοντάς τα να κινηθούν μπροστά τους και να απομακρύνουν το χιόνι, για την ασφάλειά τους

– Αν σε περίπτωση ανάγκης χρειαστεί να σταματήσουν στον αυτοκινητόδρομο, να σταματούν μόνο δεξιά. Η αριστερή λωρίδα πρέπει να παραμένει πάντα ανοιχτή ώστε να διέρχονται τα εκχιονιστικά.

– Να Ακολουθούν τις οδηγίες της Τροχαίας.

– Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης να καλούν στο 1025.