Χιόνια σε Θεσσαλονίκη – Χαλκιδική. Ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων

Ιδιαίτερα ενισχυμένοι άνεμοι πνέουν στη Μακεδονία όλη τη νύχτα, ειδικά όμως στη Θεσσαλονίκη φτάνουν αυτή την ώρα τα 8 και πρόσκαιρα κατά τόπους τα 9 μποφόρ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μετεωρολόγων της ΕΜΥ.

Οι θυελλώδεις άνεμοι προκαλούν προβλήματα στις αποπροσγειώσεις στο αεροδρόμιο «Μακεδονία». Σύμφωνα με την ηλεκτρονική σελίδα του αεροδρομίου ήδη υπάρχουν ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων. Δύο πτήσεις της Olympric Air από την Αθήνα και δύο από τη Θεσσαλονίκη για την Αθήνα ακυρώθηκαν όπως και οι πτήσεις της Turkish Airlines από και προς την Κωνσταντινούπολη.

Χιόνια πέφτουν από τα ξημερώματα σε αρκετές περιοχές. Από τις πρώτες πρωινές ώρες χιονίζει σε όλη τη Κεντρική και Βόρεια Χαλκιδική, όπως στον Άγιο Πρόδρομο, τον Πολύγυρο, την Αρναία, το Παλαιοχώρι και όλα τα ορεινά χωριά του νομού. Σύμφωνα με την αστυνομία μέχρι στιγμής δεν έχουν προκύψει προβλήματα στους δρόμους ωστόσο σε ορισμένα σημεία συνίσταται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Χιονόπτωση αναφέρθηκε και στο δρόμο Σερρών – Θεσσαλονίκης.

Έντονη χιονόπτωση καταγράφηκε τα ξημερώματα από το Πανόραμα και προς Χορτιάτη , Φίλυρο, Ασβεστοχώρι. Η Τροχαία έκλεισε προληπτικά την επαρχιακή οδό Χορτιάτη – Αγίου Βασιλείου παρά το γεγονός πως μετά τις 06:00 σταμάτησε να χιονίζει. Σύμφωνα με το Δήμαρχο Πυλαίας Χορτιάτη Ιγνάτιο Καϊτετζίδη, τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά. «Είχαμε πολύ έντονη χιονόπτωση από τις 03:30 έως τις 06:00, περίπου. Αμέσως έπιασαν δουλειά 10 εκχιονιστικά μηχανήματα και έριξαν αλάτι , το φαινόμενο σταμάτησε», όπως αναφέρει ο κ. Καϊτετζίδης.

«Όλοι οι δρόμοι είναι καθαροί, ανοικτός ο δρόμος για το νοσοκομείο Παπανικολάου, η συγκοινωνία διεξάγεται κανονικά και τα σχολεία θα λειτουργήσουν. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα», σημειώνει ο Δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη.