Ξυλόκαστρο: 3 νεκροί σε φαράγγι – Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση της ΕΜΑΚ

Χωρίς τις αισθήσεις τους εντοπίστηκαν το μεσημέρι της Κυριακής δύο πεζοπόροι σε δύσβατη περιοχή στο φαράγγι του Αγίου Λουκά στο Ξυλόκαστρο, όπου αγνοούνταν από το πρωί του Σαββάτου όταν είχαν πάει για καταρρίχηση (canyoning), ενώ με τις αισθήσεις του εντοπίστηκε άλλος ένας. Στην περιοχή επιχειρούσαν 30 πυροσβέστες, ενώ χθες είχε προηγηθεί ο εντοπισμός και η ανάσυρση του πρώτου εκ των τεσσάρων πεζοπόρων που είχαν χαθεί. Συμμετέχουν πυροσβεστικοί υπάλληλοι από Π.Υ. Κιάτου, Π.Κ. Ευρωστίνης, 1η και 6η ΕΜΑΚ.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή 21 Απριλίου 2019, 20:00

Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε και ανασύρθηκε άτομο αργά το βράδυ του Σαββάτου, από δύσβατο σημείο στο φαράγγι του Αγίου Λουκά, στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας. Η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από νωρίς το βράδυ του Σαββάτου 20/4/2019.

Αναλυτικά:

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής η επιχείρηση της Πυροσβεστικής για την ανάσυρση των τελευταίων δύο σορών από την τραγωδία με τρεις νεκρούς και έναν τραυματία, στο φαράγγι του Αγίου Λουκά, στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας, όπου είχαν πάει χτες το πρωί για καταρρίχηση (canyoning). Νεκροί είναι ένα ζευγάρι από την Σιγκαπούρη και ο Έλληνας βοηθός του ομαδάρχη, ο οποίος ανασύρθηκε τραυματισμένος και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Κορίνθου. Η ομάδα, που αποτελούνταν από το ζευγάρι από την Σιγκαπούρη και τους δύο Έλληνες εκπαιδευτές, είχε ξεκινήσει για καταρρίχηση χτες το πρωί.

Χτες Σάββατο, γύρω στις 19.00 το απόγευμα, η σύζυγος του ενός εκ των Ελλήνων εκπαιδευτών τηλεφώνησε στην Πυροσβεστική και ανέφερε ότι ο σύζυγος της δεν απαντάει στο τηλέφωνο, ενώ θα έπρεπε ήδη να έχει επιστρέψει, καθώς οι χρόνοι για την καταρρίχηση, την οποία είχε κάνει πολλές φορές, είναι συγκεκριμένοι. Αμέσως κινητοποιήθηκαν κλιμάκια από την 1η και 6η ΕΜΑΚ καθώς και από τα πυροσβεστικά κλιμάκια Ευρωστίνης και Κιάτου και άρχισαν οι έρευνες στο φαράγγι.