Ημερίδα για τον 1 χρόνο από την πλημμύρα της Μάνδρας

«Κλιματική αλλαγή και ακραία φαινόμενα: ένας ανατροφοδοτούμενος κύκλος. Νέα δεδομένα έναν χρόνο μετά την καταστροφική πλημμύρα της Μάνδρας» είναι το θέμα της ημερίδας που οργανώνουν η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (Π.Ε.Δ.Α) και το Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), σήμερα (Τρίτη, 13 Νοεμβρίου) στις 10:30 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΚΠΑ (κτίριο, Κωστής Παλαμάς, Ακαδημίας 48 και Σίνα).

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τη «φονική» πλημμύρα που έπληξε τη Δυτική Αττική στις 15/11/2017.

Κεντρικοί εισηγητές θα είναι ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών Ευθύμιος Λέκκας που θα αναπτύξει το θέμα «Κλιματική αλλαγή, υδρομετεωρολογικά φαινόμενα και ανθρώπινες παρεμβάσεις σε ένα επιταχυνόμενο κύκλο καταστροφών» και ο δρ. Γεωλογίας, Μιχάλης Διακάκης που θα μιλήσει για την «επιστημονική και τεχνική διάσταση των ακραίων πλημμυρών. Η περίπτωση της Μάνδρας». 

Θα προλογίσουν, ο αναπληρωτής πρύτανης Διοικητικών Υποθέσεων ΕΚΠΑ, Ναπολέων Μαραβέγιας, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής, (Π.Ε.Δ.Α) δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης και η δήμαρχος Μάνδρας, Ιωάννα Κριεκούκη.
Σημειώνεται, ότι τον περασμένο Οκτώβριο, παρουσιάστηκε ενώπιον των αιρετών και στελεχών των δήμων Αττικής η μελέτη «ο πλημμυρικός κίνδυνος για τους δήμους Αττικής» η οποία  συντάχθηκε για λογαριασμό της Π.Ε.Δ.Α από το Πανεπιστήμιο Αθηνών υπό την επιστημονική ευθύνη του Ευθ. Λέκκα