20χρονος φτωχός Ταϊβανέζος τράκαρε 4 Ferrari προκαλώντας ζημιές 550.000 δολαρίων

Σε δεινή θέση βρέθηκε ένας φτωχός 20χρονος ντελιβεράς από την Ταϊβάν, ο οποίος λόγω υπερκόπωσης έπεσε με το όχημά του σε τέσσερις πανάκριβες Ferrari. Πρόκειται για τον Λιν Τσιν Χσιάνγκ, ο οποίος εργάζεται νυχτερινός σε εστιατόριο-ψησταριά. Το κόστος της κάλυψης των ζημιών τους ανέρχεται σε 550.000 δολάρια, ενώ συνολικά τα προαναφερθέντα τέσσερα αυτοκίνητα τιμώνται σχεδόν 1,4 εκατ. ευρώ.

Όπως γράφει η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, το μίνι-βαν, με το οποίο προκλήθηκε το ατύχημα, ανήκει στη μητέρα του, η οποία και αυτή έχει περιορισμένα οικονομικά – οπότε, θα πρέπει να καλύψει μόνος το κόστος, καθώς το όχημά του είναι ανασφάλιστο. Βέβαια, με τα πενιχρά του εισοδήματα αυτό είναι αδύνατον. Για να καλύψει τη ζημιά, πρέπει να δουλεύει 28 ολόκληρα χρόνια. Η ιστορία του δεν άφησε τους ανθρώπους ασυγκίνητους, οι οποίοι με δωρεές προσπαθούν να συγκεντρώσουν το ποσόν. Προς το παρόν έχουν μαζέψει περίπου 21.000 ευρώ, και όπως αναφέρει το BBC, η προσφορά των πολιτών δείχνει την ολοένα και εντονότερη δυσαρέσκειά τους για το διευρυνόμενο χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών στην Ταϊβάν.

https://www.abc.net.au/news/image/10638994-3x2-700x467.jpg

Το συμβάν

Ο Λιν Τσιν Χσιάνγκ, παιδί μονογονεϊκής οικογένειας, διέκοψε φέτος τη φοίτησή του στο πανεπιστήμιο. Ετσι θα μπορούσε να βοηθήσει τη μητέρα του στο οικογενειακό κατάστημα στο οποίο πωλούνται λατρευτικά είδη, όπως χρυσόχαρτα και λιβάνι. Εχασε τον πατέρα του προ λίγων ετών από ασθένεια.

Την Κυριακή που μας πέρασε, τελείωσε από τη βραδινή του βάρδια στο εστιατόριο στις 3 τα ξημερώματα. Επέστρεψε στο σπίτι και βρήκε τη μητέρα του να μην αισθάνεται καλά και ανέλαβε εκείνος τις παραδόσεις που έπρεπε να γίνουν. Εξαντλημένος από την πολύωρη εργασία μέσα στη νύχτα και μέχρι το ξημέρωμα, τον πήρε ο ύπνος στο τιμόνι. Ετσι χτύπησε με το αυτοκίνητο στις έξι παρά είκοσι το πρωί τις τέσσερις Φεράρι (μία κόκκινη, μία μπλε, μία κίτρινη και μία άσπρη). Βρίσκονταν όλες μαζί επειδή οι οδηγοί τους είχαν οργανώσει από κοινού ταξίδι. Το όχημα έπεσε στην κίτρινη Φεράρι και μετά στην άσπρη, η οποία χτύπησε την μπλε και μετά την κόκκινη, αλλά η τελευταία είχε ελάχιστες ζημιές.

https://www.channelnewsasia.com/image/11043402/16x9/670/377/887e55f4373724c05655319d2fafa05f/wr/blue-ferrari.jpg

«Οταν αντιλήφθηκα τι είχε συμβεί, σκέφθηκα πόσο άσχημα είχα μπλέξει και πόσο θα επιβάρυνα τη μητέρα μου», είπε ο κ. Λιν στο BBC. Πάντως, σύμφωνα με την αστυνομία, ο ίδιος ποτέ άλλοτε δεν είχε δημιουργήσει πρόβλημα με την οδική του συμπεριφορά ούτε είχε κάνει πριν από το ατύχημα χρήση αλκοόλ.

https://www.abc.net.au/news/image/10639026-3x2-700x467.jpg

Μετά το συμβάν οι ταϊβανέζικες εφημερίδες υπολόγισαν το κόστος αποκατάστασης των ζημιών – και πολλοί από όσους διάβασαν για το ατύχημα αυτό έσπευσαν να κάνουν δωρεές από 3,5 μέχρι σχεδόν 5.700 ευρώ. Ο υπαίτιος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του, ενώ πολλοί στα κοινωνικά δίκτυα ζήτησαν από τους ιδιοκτήτες των Φεράρι να συγχωρήσουν τον κ. Λιν. Ενας από τους τέσσερις, όμως, δήλωσε δημοσίως ότι είχε δουλέψει πολύ σκληρά για να αγοράσει το όχημα και ήθελε να αποζημιωθεί. Εν κατακλείδι, και ο ίδιος ο Λιν Τσιν Χσιάνγκ θεωρεί πως το σωστό είναι να αποζημιώσει τους οδηγούς των Φεράρι.