25 Απριλίου θα δικαστούν οι συλληφθέντες που επιχείρησαν να γκρεμίσουν το άγαλμα Τρούμαν

Στις 25 Απριλίου θα δικαστούν από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο οι δύο συλληφθέντες στα επεισόδια στην οδό Βασιλέως Κωνσταντίνου, γύρω από το άγαλμα Τρούμαν, χθες το μεσημέρι, κατά την διάρκεια αντιπολεμικής πορείας μελών του ΠΑΜΕ και της φοιτητικής παράταξης ΜΑΣ.

Σε βάρος των δύο ασκήθηκε ποινική δίωξη για αδικήματα που αφορούν επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος αστυνομικού, απόπειρα σωματικής βλάβης, απρόκλητη φθορά ξένης ιδιοκτησίας, διατάραξη κοινής ειρήνης, αντίσταση κατά της αρχής και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Οι δύο κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο, το οποίο ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης και διέταξε να αφεθούν ελεύθεροι. Σε συμπαράσταση των δύο, βρέθηκαν από νωρίς το πρωί στα δικαστήρια της Ευελπίδων δεκάδες φίλοι και σύντροφοί τους, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και κατά του πολέμου στη Συρία.

Θυμίζουμε ότι οι δύο συλληφθέντες διαδηλωτές επιχείρησαν να γκρεμίσουν το άγαλμα του προέδρου των ΗΠΑ Χάρι Τρούμαν στο κέντρο της Αθήνας και αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν για να το αποτρέψουν. Για να απομακρύνουν τους διαδηλωτές, οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών, ενώ έγιναν και συγκρούσεις με τους φοιτητές. Η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε δύο φοιτητές, ενώ το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (επιρροής ΚΚΕ) κατήγγειλε την «αστυνομική βαρβαρότητα, που προκάλεσε τραυματισμό τεσσάρων φοιτητών».