Παραιτήθηκε και ο Δημ. Παπαδημητρίου για το επίδομα ενοικίου

Την παραίτησή του υπέβαλε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, αργά το βράδυ της Δευτέρας, λίγες ώρες μετά την παραίτηση της συζύγου του, αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Ράνιας Αντωνοπούλου. Μετά από τις δύο παραιτήσεις των υπουργών αναζωπυρώνονται οι συζητήσεις για επικείμενο διορθωτικό ανασχηματισμό του κυβερνητικού σχήματος.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, ο κ. Παπαδημητρίου επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό χθες και επικαλέστηκε λόγους ευθιξίας, μετά την παραίτηση της συζύγου του Ράνιας Αντωνοπούλου από τη θέση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, με αφορμή θέμα που προέκυψε για την επιδότηση ενοικίου.

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έκανε δεκτή την παραίτηση του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου και τον ευχαρίστησε για την συνεισφορά του.

Με απόφαση του πρωθυπουργού, καταργείται η σχετική διάταξη που έδινε το δικαίωμα σε εξωκοινοβουλευτικά μέλη της κυβέρνησης να λαμβάνουν επίδομα ενοικίου, αναφέρουν πληροφορίες.

Θυμίζουμε, θύελλα αντιδράσεων ξέσπασε για το επίδομα ενοικίου ύψους 12.000 ευρώ που λαμβάνει η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου. Συγκεκριμένα σύμφωνα με ρεπορτάζ κυριακάτικων εφημερίδων, η κ. Αντωνοπούλου λαμβάνει 1.000 ευρώ τον μήνα από το κράτος ως έξοδα ενοικίου για ένα σπίτι στο Κολωνάκι. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η κα Αντωνοπούλου μαζί με τον σύζυγό της, τον υπουργό Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου δηλώνουν ως ετήσιο εισόδημα το ποσό των 450.000 ευρώ, επενδύσεις που ξεπερνούν τα 2,5 εκατ. ευρώ και ακίνητα σε Γλυφάδα, Σύρο και Νέα Υόρκη.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το μεσημέρι της Δευτέρας, η κ. Αντωνοπούλου αναφέρει ότι παραμένει στη διάθεση του Πρωθυπουργού και ότι θα επιστρέψει το ποσό των 23.000 ευρώ που έχει εισπράξει ως επίδομα ενοικίου.