Πάνω από 40 προσαγωγές για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου

Εξελίξεις στις έρευνες για τη δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν τουλάχιστον 40 προσαγωγές υπόπτων. Πρόκειται κυρίως για υπηκόους Αλβανίας για τους οποίους έχουν προκύψει ενδείξεις εμπλοκής στο φόνο του 52χρονου ποινικολόγου, το βράδυ της 12ης Οκτωβρίου στο γραφείο του.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τις τελευταίες ημέρες στα γραφεία του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών στον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ έχουν προσαχθεί τις τελευταίες ημέρες και εξεταστεί περισσότερα από 40 άτομα, Έλληνες, κυρίως όμως Αλβανοί υπήκοοι.

Τέσσερις προσαγωγές το πρωί του Σαββάτου

Εν τω μεταξύ, τέσσερις προσαγωγές έγιναν το πρωί του Σαββάτου 28-10-2017 από την Ασφάλεια Αττικής, για την υπόθεση της δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουτλου, πριν απο λίγες μέρες, μέσα στο γραφείο του, στην οδό Ασκληπιού 154, στη Νεάπολη Εξαρχείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των προσαχθέντων είναι και δύο Αλβανοί, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό με τι στοιχεία έγιναν οι προσαγωγές και αν θα μετατραπούν σε συλλήψεις.

Υπενθυμίζεται οτι οι δύο δράστες της δολοφονίας μιλούσαν «σπαστά» ελληνικά, και σύμφωνα με την Αστυνομία, ήταν πιθανότατα Αλβανοί.

Οι τέσσερις προσαχθέντες βρίσκονται στην Ασφάλεια όπου εξετάζονται.

Υπενθυμίζεται ότι οι διωκτικές αρχές, με βάση τα δεδομένα που έχουν προκύψει από τη «σκηνή του εγκλήματος», αλλά και σειρά νεότερων πληροφοριών από τις φυλακές Κορυδαλλού, εξετάζουν πλέον σαν κυρίαρχο σενάριο ο φόνος του 52χρονου δικηγόρου να σχετίζεται με εκβιαστικές οικονομικές απαιτήσεις της τάξης των 2 εκατ. έως 5 εκατ. ευρώ αλλοδαπών που έχουν έμμεση εμπλοκή στο σκάνδαλο Energa.

Να σημειωθεί ότι κατηγορούμενος στη δίκη ως ηθικός αυτουργός στην απόπειρα ανθρωποκτονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου στην Πεντέλη, τον Νοέμβριο του 2014, είναι κρατούμενος επιχειρηματίας μέτοχος της εταιρίας Energa – Hellas Power και ως φυσικοί αυτουργοί δύο Αλβανοί που βρίσκονται και αυτοί στη Φυλακή. Οι δύο Αλβανοί είχαν ομολογήσει ότι θα εισέπρατταν 100.000 ευρώ από τον επιχειρηματία για να δολοφονήσουν τον Γ. Αντωνόπουλο, με τον οποίο ο επιχειρηματίας αντιδικούσε στην υπόθεση υπεξαίρεσης χρημάτων δημοσίων φορέων από τις δύο ιδιωτικές εταιρείες πώλησης ρεύματος Energa – Hellas Power.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενόψει της δίκης, υπήρξαν το προηγούμενο διάστημα άτυπες επαφές μεταξύ των παραγόντων της, σχετικά με το εάν οι δύο αλλοδαποί κακοποιοί θα επέμεναν στις αρχικές εκδοχές των καταθέσεων – ομολογιών τους. Ο ποινικολόγος Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ως συνήγορος του επιχειρηματία ενδέχεται να ήταν μέρος της  “διαπραγμάτευσης”.