Τι αναφέρει στην απολογία του ο 65χρονος δικηγόρος για τη μαφία των φυλάκων

Πλήρη άρνηση σε κάθε εμπλοκή του στην αποκαλούμενη «μαφία των φυλακών» εξέφρασε στον εφέτη ειδικό ανακριτή ο 65χρονος δικηγόρος που συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη ως μέλος του κυκλώματος, που απολογείται από το μεσημέρι για την κατηγορία της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Ο κατηγορούμενος σε πολυσέλιδο υπόμνημα που παρέδωσε στον εφέτη Ευτύχη Νικόπουλο, τονίζει πως είναι παράδοξο να κατηγορείται για ένταξη σε οργάνωση σε χρόνο που μέλη της επιχείρησαν να τον δολοφονήσουν έξω από το σπίτι του, το 2014 και ενώ ήταν δικηγόρος του ΛΑΓΗΕ.

Στο υπόμνημα του ο 65χρονος δικηγόρος κατηγορεί για τη θέση που βρίσκεται, τον επιχειρηματία Άρη Φλώρο που έχει καταδικαστεί ως ηθικός αυτουργός της δολοφονικής επίθεσης που είχε δεχθεί το 2014. Όπως αναφέρει στο υπόμνημά του ο δικηγόρος «Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι όλο αυτό το εγχείρημα λαμβάνει χώρα τη δεδομένη χρονική στιγμή, κατά την οποία ο Αρ. Φλώρος κινδυνεύει να καταδικαστεί τελεσίδικα για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης σε βάρος του ΛΑΓΗΕ ΑΕ και της εις βάρος μου δολοφονικής επίθεσης, ενώ μάλιστα βρίσκεται και σε εξέλιξη η δίκη για τη δολοφονία του Ζαφειρόπουλου, την οποία ο ίδιος και ο συνήγορός του προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν ως μέσο υπεράσπισής του στις εν εξελίξει ποινικές δίκες».

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του 65χρονου δικηγόρου, συνδετικός κρίκος όλων των γεγονότων που κατέληξαν στη σημερινή θέση του είναι ο Άρης Φλώρος «δηλαδή ο καταδικασθείς ηθικός αυτουργός της εις βάρος μου δολοφονικής επιθέσεως». Υποστηρίζει επίσης πως όλα όσα συνέβησαν «μόνο συμπτώσεις δεν μπορούν να χαρακτηριστούν, με κορύφωση όλων τη σύλληψή μου, η οποία προέκυψε από μεθοδεύσεις και την προσπάθεια του επί πολλά έτη επίδοξου δολοφόνου μου Αρ. Φλώρου, να με εμπλέξει, στα κυκλώματα, στα οποία ο ίδιος απευθύνθηκε για να επιτύχει την εξόντωσή μου, ώστε να ελαφρύνει τη δική του θέση» και επισημαίνει ότι «ο μόνος από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση Energa, με τον οποίο έχω έλθει σε επαφή και ο οποίος έχει έρθει σε ευθεία ρήξη μαζί μου και με έχει απειλήσει είναι ο Αριστείδης Φλώρος».

Ο 65χρονος υποστηρίζει -όσον αφορά τις καταγεγραμμένες συνομιλίες του με τον φερόμενο ως εγκέφαλο του κυκλώματος από τα μέσα Ιανουαρίου του 2015- ότι ο βαρυποινίτης του τηλεφώνησε ζητώντας του να μεταβεί στις φυλακές της Κέρκυρας για να του αποκαλύψει στοιχεία για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του. «Όταν τον επισκέφθηκα τον Ιανουάριο του 2015 στις φυλακές της Κέρκυρας μου είπε ότι ο ηθικός αυτουργός “είναι αυτός που εσύ έχεις ονομάσει”.. Στη συνέχεια, πήγα δύο φορές στις φυλακές Χανίων για να μάθω περισσότερα γι’ αυτόν που ήθελε να με σκοτώσει. Δεν θυμάμαι τι είπαμε χωριστά κάθε φορά αλλά μου ζήτησε δύο πράγματα, το ένα ήταν να μεριμνήσω για μια μεταγωγή ενός κρατουμένου από τα Γρεβενά και το άλλο να μεριμνήσω να εκδοθεί άδεια εργασίας σ’ έναν συμπατριώτη του.. Εκτατέ, συνέχισα να διατηρώ επαφή μαζί του υπό το κράτος των απειλών και του φόβου που αυτές μου προκαλούσαν και ο λόγος για τον οποίο ανταποκρινόμουν σ’ αυτές, ήταν να τον έχω σε καταστολή αλλά και να αισθάνεται ότι μιλάει μ’ έναν άνθρωπο που μπορεί να εμπιστευτεί προκειμένου να λάβω πληροφορίες που θα με βοηθήσουν να επιβεβαιώσω την ταυτότητα του ηθικού αυτουργού στην απόπειρα ανθρωποκτονίας μου» φέρεται να υποστήριξε ο 65χρονος.

Τέλος επικαλείται κατάθεση σωφρονιστικού υπαλλήλου από την οποία ο δικηγόρος συνάγει πως ο φερόμενος αρχηγός του κυκλώματος είχε οικονομική απαίτηση από τον Φλώρο και επεδίωκε να τον σκοτώσει, γιατί ο επιχειρηματίας του χρωστούσε 2-3 εκατομμύρια. «Υποθέτω ότι μέσα στο ως άνω ποσό συγκαταλέγεται και το τίμημα για το συμβόλαιο θανάτου εμού, το οποίο ουδέποτε απεδόθη από τον Φλώρο λόγω της άκαρπης απόπειρας δολοφονίας μου».