Αποκλείσθηκε στα ημιτελικά του US Open η Σάκκαρη – Τελικός «φρεσκάδας»

Η Μαρία Σάκκαρη δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του US Open, καθώς ηττήθηκε με 2-0 (6-1, 6-4) σετ από την Έμα Ραντουκάνου.

Η Βρετανίδα πρωταθλήτρια, έφτασε έως τον τελικό χωρίς να χάσει σετ και θα διεκδικήσει το τρόπαιο για πρώτη φορά στην καριέρα της.

Η Σάκκαρη, δεν μπήκε καλά στο πρώτο σετ, γεγονός που έδωσε μεγάλο ψυχολογικό αβαντάζ στην αντίπαλό της.

Η δεύτερη παρουσία της Σάκκαρη σε ημιτελικό Grand Slam αναμφίβολα αποτελεί μεγάλη επιτυχία και αποδεικνύει ότι έχει όλο το μέλλον μπροστά της.

Στον τελικό η Ραντουκάνου θα αντιμετωπίσει την Λέιλα Φερνάντεζ από τον Καναδά που στον πρώτο ημιτελικό, νίκησε την Αρίνα Σαμπαλένκα. Ο τελικός είναι προγραμματισμένος για τις 23:00 (ώρα Ελλάδος, Eurosport 1).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πορεία της Σάκκαρη στο Us Open την εκτόξευσε στο ράκινγκ λιστ και πλέον θα βρεθεί στο Νο13, που αποτελεί την υψηλότερη θέση για Ελληνίδα αθλήτρια.

«Είναι σε μια ηλικία που δεν τους νοιάζει τίποτα, – μιλάω και για τις δύο φιναλίστ. Η Ραντουκάνου μπαίνει στο παιχνίδι, στο μεγαλύτερο γήπεδο του κόσμου, το διασκεδάζει και δεν έχει να χάσει τίποτα. Το εκμεταλλεύτηκε σωστά, έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε. Δεν είναι αχτύπητη, δεν είναι το παιδί-θαύμα. Μπορεί να βγω λάθος, δεν ξέρω, μπορεί να πάρει τα επόμενα τέσσερα Grand Slams, ποτέ δεν ξέρεις. Αλλά είναι μία παίκτρια που αυτή τη στιγμή έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στο παιχνίδι της, έχει παίξει εννέα ματς και έχει κερδίσει και τα εννέα. Όλο το φταίξιμο, όμως, είναι δικό μου, ξεκάθαρα», τόνισε και συμπλήρωσε:

«Τα πράγματα δεν πήγαν καλά. Δεν ήμουν ο εαυτός μου στο γήπεδο. Δεν μπορούσα να βγάλω πολλά χτυπήματα, της έδωσα πολλές ευκαιρίες. Δεν την πίεσα καν με το παιχνίδι μου. Τα βρήκε όλα εύκολα από την πλευρά μου. Αλλά μπράβο της, πήρε τις ευκαιρίες της. Τα πράγματα δεν πηγαίνουν με το μέρος σου τις περισσότερες φορές, πρέπει να το αποδεχτείς. Είμαι άνθρωπος που θα πάει σπίτι τώρα και θα αρχίσει να δουλεύει σκληρά ξανά, γιατί διανύω την καλύτερη σεζόν της καριέρας μου. Ακόμα έχω καλές πιθανότητες να τελειώσω εκεί που θέλω τη σεζόν, ανεξάρτητα από αυτό που έγινε εδώ. Πρέπει να συνεχίσω να πιστεύω στον εαυτό μου, να συνεχίσω αυτό που κάνω».

Τελικός «φρεσκάδας»

Πριν από δύο εβδομάδες ήταν άγνωστες στο ευρύ κοινό και σήμερα διεκδικούν ένα από τα σημαντικότερα τουρνουά του παγκοσμίου τένις. Η 18χρονη Βρετανή, Εμα Ραντουκάνου, προκρίθηκε στον τελικό του US Open αποκλείοντας την Μαρία Σάκκαρη και θ΄ αντιμετωπίσει την 19χρονη Καναδή, Λέϊλα Φερνάντεζ στον δεύτερο πιό… νεανικό τελικό στην Ιστορία των Grand Slams.

Μάλιστα, η Ραντουκάνου, έγινε η πρώτη τενίσταρια όλων των εποχών, που κατάφερε να βρεθεί στον τελικό, αρχίζοντας την πορεία της από τα προκριματικά της κορυφαίας διοργάνωσης και η νεότερη που το επιτυγχάνει, μετά το 2004 και την Ρωσίδα, Μαρία Σαράποβα, στο Γουίμπλεντον.

«Είμαι στον τελικό και δεν μπορώ να το πιστέψω», δήλωσε εμφανώς ικανοποιημένη η νεαρή Λονδρέζα, ενώ η Φερνάντεζ, η οποία απέκλεισε μεταξύ άλλων την Λευκορωσίδα, Ρίνα Σαμπαλένκα (Νο 2 στην παγκόσμια κατάταξη) και την Ναόμι Οσάκα από την Ιαπωνία, σχολίασε: «Δεν έχω ιδέα πώς το έκανα! Θα έλεγα ότι ήταν χάρη στο κοινό της Νέας Υόρκης. Με βοήθησε σήμερα. Με υποστήριξε. Είναι χρόνια και χρόνια εργασίας. Δάκρυα, αίμα και θυσίες. Είμαι τόσο χαρούμενη».
Ο τελικός ανάμεσα στην Ραντουκάνου και την Φερνάντεζ, είναι ο πρώτος τελικός μεταξύ εφήβων σε Major τουρνουά, μετά από εκείνον του US Open που κατέκτησε το 1999, η Αμερικανίδα, Σερίνα Ουίλιαμς σε ηλικία 17 ετών, επικρατώντας της 18χρονης Ελβετίδας, Μαρτίνα Χίνγκις.

Το κύριο χαρακτηριστικό στην πορεία της Ραντουκάνου μέχρι τον τελικό, είναι η χαρακτηριστική ευκολία με την οποία επικρατεί των αντιπάλων της, καθώς δεν έχει χάσει ούτε ένα σετ, κάτι που έχει καταφέρει μόνο η Σερίνα Γουίλιαμς το 2014. Από την πλευρά της, η Φερνάντεζ, έχει αποδείξει ότι διαθέτει τεράστια ψυχικά αποθέματα, καθώς όποτε χρειάσθηκε επέδειξε την απαραίτητη αντίδραση, προκειμένου να φθάσει στην νίκη.