Βόλβη: Απήγαγαν, χτύπησαν και λήστεψαν 15χρονο – Δίωξη σε 18χρονο που συνελήφθη

Δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Εφιαλτικές στιγμές βίωσε ένας 15χρονος στην περιοχή της Βόλβης, έξω από τη Θεσσαλονίκη. Ο ανήλικος κατήγγειλε ότι δύο άτομα τον απήγαγαν, τον ξυλοφόρτωσαν και τον λήστεψαν, την ώρα που πήγαινε στο σχολείο.

Σύμφωνα με την καταγγελία του, όλα συνέβησαν χθες το πρωί, Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου, όταν δύο κουκουλοφόροι τον άρπαξαν και με τη βία τον επιβίβασαν σε αυτοκίνητο, τύπου βαν, ενώ κατά τη διαδρομή τον χτύπησαν και του απέσπασαν 50 ευρώ που είχε πάνω του.

Στη συνέχεια, πάντα σύμφωνα με την καταγγελία, τον απείλησαν απαιτώντας εκβιαστικά να τους καταβάλει 10.000 ευρώ εντός δύο εβδομάδων.
Λίγο πριν τον αφήσουν ελεύθερο πέταξαν τη ζακέτα του θύματος και το κινητό τηλέφωνό του. Ο 15χρονος απευθύνθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλβης καταγγέλλοντας όσα είχαν συμβεί.

Αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη ενός εκ των δύο απαγωγέων. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν 18χρονο, ο οποίος λίγες ημέρες νωρίτερα είχε απαιτήσει από τον ανήλικο να του δώσει χρήματα.

Οι έρευνες για τον δεύτερο δράστη βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Δίωξη στον 18χρονο που συνελήφθη ύστερα από καταγγελία ανήλικου για απαγωγή και ληστεία – Τι κατέθεσε ο 15χρονος στην αστυνομία

Δίωξη για κακουργηματικές πράξεις απήγγειλε η εισαγγελέας εις βάρος του 18χρονου που συνελήφθη μετά από καταγγελία 15χρονου ότι έπεσε θύμα αρπαγής την ώρα που πήγαινε στο σχολείο του, χθες το πρωί, σε περιοχή της Βόλβης, έξω από τη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με την καταγγελία, δύο κουκουλοφόροι ανάγκασαν τον 15χρονο να επιβιβαστεί σε λευκό βανάκι και κατά τη διαδρομή που ακολούθησαν μέχρι να τον αφήσουν ελεύθερο, τον λήστεψαν και αποπειράθηκαν να τον εκβιάσουν ζητώντας 10.000 ευρώ.

Η δίωξη αφορά τις κατηγορίες της αρπαγής (κατά συναυτουργία), της αρπαγής ανηλίκου (κατά συναυτουργία), της ληστείας (κατά συναυτουργία) και της απόπειρας εκβίασης. Ο 18χρονος κατηγορούμενος παραπέμφθηκε να απολογηθεί στον ανακριτή και μέχρι τότε παραμένει υπό κράτηση. Οι κατηγορίες στηρίζονται σε όσα ανέφερε ο 15χρονος στις Αρχές, εξεταζόμενος παρουσία ειδικού ψυχολόγου.

Σύμφωνα με όσα φέρεται να κατέθεσε ο ανήλικος, ο 18χρονος είναι γνώριμος του και του είχε ζητήσει πριν από λίγα 24ωρα 500 ευρώ. Ξετυλίγοντας το κουβάρι της υπόθεσης, το θύμα ανέφερε ότι τον υποχρέωσαν να μπει στο βανάκι την ώρα που πήγαινε στο σχολείο, περνώντας από ερημικό δρόμο.

Περιγράφοντας τη διαδρομή, πληροφορίες αναφέρουν πως κατήγγειλε ότι τον πήγαν σε ένα βουνό, κοντά σε μία εκκλησία, ενώ τον άφησαν ελεύθερο όταν πέρασε ένα πυροσβεστικό όχημα και προκειμένου να φοβηθούν είπε ότι πρόσωπο από το περιβάλλον του βρίσκεται εκεί.

Όπως κατήγγειλε, τον απελευθέρωσαν κοντά σε έναν γκρεμό, αφού δέχθηκε απειλές για τη ζωή του σε περίπτωση που αποκαλύψει το συμβάν στην αστυνομία και στους γονείς του, ενώ ο ένας από τους δύο ζήτησε 10.000 ευρώ εντός δύο εβδομάδων. Λίγο πριν φύγουν τον χτύπησαν για μια ακόμη φορά αρπάζοντας 50 ευρώ που είχε πάνω του και επιπλέον πέταξαν το κινητό του τηλέφωνο, όπως κατέθεσε στην αστυνομία.

Οι έρευνες για το δεύτερο καταγγελλόμενο πρόσωπο που σύμφωνα με τον ανήλικο οδηγούσε το λευκό βανάκι, βρίσκονται σε εξέλιξη, με τα στοιχεία ταυτότητας να παραμένουν προς το παρόν άγνωστα.