Super Bowl: Εξαλλος ο Τραμπ με τον Bad Bunny

Ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε «προσβολή του μεγαλείου της Αμερικής» την συναυλία, στο ημίχρονο του Super Bowl, του πορτορικανού τραγουδιστή Bad Bunny, ο οποίος πάντως απέφυγε να αναφερθεί στον αμερικανό πρόεδρο ή την μεταναστευτική του πολιτική κατά την διάρκεια της εμφάνισής του.

«Κανείς δεν καταλαβαίνει ούτε λέξη απ’ αυτά που λέει αυτός ο ρύπος», έγραψε στο Truth Social ο Τραμπ λίγα λεπτά μετά το τέλος της συναυλίας κατά την οποία ο Bad Bunny τραγούδησε και μίλησε αποκλειστικά στα ισπανικά, γλώσσα που ομιλείται από περισσότερα από 41 εκατομμύρια ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Το σόου στο ημίχρονο του Super Bowl είναι τελείως ελεεινό, ένα από τα χειρότερα στην ιστορία! Είναι παράλογο, προσβολή στο μεγαλείο της Αμερικής και αυτό δεν απηχεί καθόλου τις αξίες στη επιτυχία, την δημιουργικότητα και την αριστεία», έγραψε ο Τραμπ προσθέτοντας ότι η χορογραφία ήταν «αποτρόπαια, κυρίως για τα μικρά παιδιά που παρακολουθούν το θέαμα από τις τέσσερις γωνιές των Ηνωμένων Πολιτειών και ολόκληρου του κόσμου».

Ο Bad Bunny τήρησε την υπόσχεσή του, κάνοντας «όλο τον κόσμο να χορέψει» στο ημίχρονο του φετινού Super Bowl LX.

Πλαισιωμένος από διεθνείς αστέρες, όπως η Lady Gaga και ο Ricky Martin, ο Πορτορικανός καλλιτέχνης παρουσίασε ένα καταιγιστικό medley σε περισσότερους από 125 εκατομμύρια θεατές, γράφοντας ιστορία ως ο πρώτος καλλιτέχνης που ηγήθηκε ενός halftime show κυρίως στην ισπανική γλώσσα.

Το υπερθέαμα, διάρκειας 13 λεπτών, ήταν μια ωδή στη γενέτειρά του, το Πουέρτο Ρίκο. Το εντυπωσιακό σκηνικό περιλάμβανε μια φυτεία ζαχαροκάλαμων και μια αυθεντική γειτονιά του Πουέρτο Ρίκο με κουρείο, κάβα και την εμβληματική «casita», το σπίτι-σύμβολο των συναυλιών του, όπως είχε προαναγγείλει το περιοδικό Variety.