Ανάληψη ευθύνης της επίθεσης στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Την ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στα ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στις 6 Νοεμβρίου 2017, ανέλαβε με ανάρτηση σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου η «Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας», κάτι που είχε διαπιστωθεί και από την βαλλιστική έρευνα στους κάλυκες και στις βολίδες του καλάσνικοφ που βρέθηκαν στο σημείο. Με το ίδιο όπλο η συγκεκριμένη οργάνωση είχε πραγματοποιήσει άλλες 2 επιθέσεις στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και άλλη μια στη Μεξικανική πρεσβεία στο Κολωνάκι.

Οι δράστες πυροβόλησαν τρεις φορές κατά των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, στη Χαριλάου Τρικούπη, λίγο πριν από τις 8.00 το βράδυ της Δευτέρας 6-11-2017. Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, οι δράστες πυροβόλησαν από την πλευρά της Ζωοδόχου Πηγής και πιθανόν ήταν δύο άτομα. Στόχος τους ήταν οι διμοιρία των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Το διαμέτρημα από τους κάλυκες που περισυλλέγησαν από το σημείο της επίθεσης δείχνουν ότι το όπλο που χρησιμοποιήθηκε ήταν Καλάσνικοφ.

Όλα δείχνουν πως οι δράστες της επίθεσης ήθελαν νεκρό αστυνομικό.

Στο πρόλογο του κειμένου γίνεται επίθεση στα ΜΑΤ, ενώ στο εκτενές κείμενο υπάρχουν αναφορές του τύπου πως «επιλέξαμε δυο φορές να χτυπήσουμε εκεί που εκφράζεται μαζικά και συχνότερα η πλατιά αντίσταση στην αστυνομική τρομοκρατία».