Τον Κροάτη τερματοφύλακα, Ίβουσιτς, ανακοίνωσε o Ολυμπιακός

Την απόκτηση του 23χρονου Κροάτη τερματοφύλακα, Ίβιτσα Ίβουσιτς, ανακοίνωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός. Στις πρώτες δηλώσεις του ως ποδοσφαιριστής των «ερυθρολεύκων», ο νεαρός πορτιέρε τόνισε στην ιστοσελίδα της πειραϊκής ΠΑΕ: «Πρώτα από όλα, είναι μεγάλη τιμή για εμένα που είμαι μέλος αυτής της οικογένειας. Γνωρίζω ότι ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και μία από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη. Πρωτίστως ο στόχος μου είναι να δουλέψω και να προπονηθώ σκληρά και να ανταποδώσω την ευκαιρία που μου δίνεται να είμαι εδώ! Θα δώσω το 100% των δυνάμεών μου για αυτή την ομάδα, για αυτή την οικογένεια και για τους φιλάθλους!».

Ο Ίβιτσα Ίβουσιτς (1.95μ) γεννήθηκε την 1η Φεβρουαρίου 1995 στη Ριέκα της Κροατίας και έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματά του με τη φανέλα της ομώνυμης ομάδας. Στη συνέχεια «μετακόμισε» στις ακαδημίες της Ίντερ τον Ιανουάριο του 2011. Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς αποκτήθηκε με τη μορφή δανεισμού από την Σερένιο.

Τον Ιούλιο του 2013 επέστρεψε στις ακαδημίες των «νερατζούρι» και στις 15 Ιουλίου 2014 δόθηκε δανεικός στην Πράτο. Το καλοκαίρι της επόμενης σεζόν επέστρεψε ξανά στην ομάδα του Μιλάνου, για να γίνει μέλος της Ίστρα 1961 τον Αύγουστο του 2015 και να επαναπατριστεί.

Με τη φανέλα της κροατικής ομάδας πραγματοποίησε «γεμάτες» σεζόν, έχοντας 44 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και Κύπελλο συνολικά. Είναι εν ενεργεία διεθνής με τις μικρότερες εθνικές ομάδες της Κροατίας, έχοντας 7 συμμετοχές.