ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού την Πέμπτη 3-5-2018

Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Πέμπτη 3-5-2018, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Συγκεκριμένα, από τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, στη βορειοδυτική Ελλάδα, θα σημειωθούν ισχυρές καταιγίδες, που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης μέχρι και αργά τη νύχτα το Ιόνιο και από τις μεσημβρινές ώρες η Ήπειρος και πιθανόν η δυτική Μακεδονία, η δυτική Στερεά και η βορειοδυτική Πελοπόννησος.

Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά και τα νότια.
Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί 4 με 6, που από το μεσημέρι στα δυτικά, θα στραφούν σε δυτικούς 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στις δυτικές περιοχές θα σημειώσει μικρή πτώση, κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της.
Ο καιρός μέχρι την Δευτέρα 07 Μαΐου

Την Παρσκευή 04 Μαΐου, στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές, λίγη συννεφιά που το μεσημέρι και το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το βράδυ, ενώ ευνοείται και η μεταφορά σκόνης, κυρίως στα δυτικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά, από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5, που βαθμιαία στα νότια, θα γίνουν δυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Το Σάββατο 05 Μαΐου, στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και βαθμιαία στο βόρειο Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά και πιθανώς το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο. Στις υπόλοιπες περιοχές, λίγες νεφώσεις, οι οποίες στα βόρεια θα είναι πρόσκαιρα αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια πελάγη, τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Τέλος, την Κυριακή 06 και την Δευτέρα 07 Μαΐου, ο καιρός θα είναι άστατος, κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρεια Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση.