Επίθεση Τζανακόπουλου σε Μητσοτάκη για offshore που συνδέεται με τη σύζυγό του

Να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί, ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ζήτησε για μία ακόμα φορά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος από τον Κ. Μητσοτάκη, μέσω της συχνότητας του Πρώτου Προγράμματος της ΕΡΤ, σχετικά με την offshore εταιρεία που, σύμφωνα με δημοσιεύματα, συνδέεται με τη σύζυγό του.

Τόνισε ότι ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να είναι πιο αποφασιστικός στην προσπάθειά του να υπηρετήσει τη διαφάνεια και να αποκαλύψει ποιο φυσικό πρόσωπο κρύβεται πίσω από την offshore εταιρεία.

Μιλώντας για την επίσκεψη του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τις προσδοκίες από την πλευρά της Ελλάδας, είπε ότι η σχέση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Επιτροπής είναι πολύ στενή, ειδικά στο πλαίσιο του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής που εφαρμόζεται στη χώρα μας και σημείωσε ότι η Κομισιόν έχει υπάρξει αρκετά βοηθητική, παρά τις διαφορές κατά το παρελθόν, στην προσπάθεια για έξοδο από το πρόγραμμα. Εξέφρασε δε την εκτίμηση ότι ο κ. Γιούνκερ θα στηρίξει την προσπάθεια και αυτός είναι ένας από τους λόγους που βρίσκεται στην Ελλάδα.

Επανέλαβε ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε φάση ανάκαμψης και δημοσιονομικά έχουμε τηρήσει όλες μας τις υποχρεώσεις. «Από κεί και πέρα είναι και οι εταίροι και δανειστές μας που πρέπει να βοηθήσουν, ώστε τον Αύγουστο να περάσουμε σε μία καθαρή έξοδο».

Ερωτηθείς για το θέμα των φρεγατών, ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι εφόσον υπάρξει συμφωνία θα ανακοινωθεί και αναφερόμενος στην συνομιλία του πρωθυπουργού με τον Γάλλο Πρόεδρο επανέλαβε ότι η συζήτηση ήταν διερευνητική.