«Γολγοθάς» η επιστροφή των εκδρομέων, με ουρές χιλιομέτρων στην Αθηνών – Λαμίας

Σε «Γολγοθά» εξελίχθηκε η επιστροφή των εκδρομέων των Χριστουγέννων στην πρωτεύουσα καθώς ουρά 15 χιλιόμετρων είχε δημιουργηθεί νωρίτερα το βράδυ της Τετάρτης 26 Δεκεμβρίου στην εθνική οδό Λαμίας – Αθηνών στο ρεύμα προς Αθήνα.

Το σημαντικότερο πρόβλημα εντοπίζεται από το 75ο χλμ έως το 90ο χλμ και ειδικότερα στο κομμάτι από Θήβα μέχρι τη γέφυρα της Ριτσώνας, όπου εκτελούνται έργα και στενεύει ο δρόμος.

Το μποτιλιάρισμα στο σημείο είχε ξεκινήσει από νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης και όσο οι ώρες περνούσαν στο σημείο αυτό δημιουργήθηκαν ουρές χιλιομέτρων.

Η τροχαία είναι στο πόδι και ήδη κάνει παρεμβάσεις σε κομβικά σημεία διοχετεύοντας αυτοκίνητα από παρακαμπτηρίους για την αποσυμφόρηση της εθνικής οδού.

Μάλιστα στα διόδια της Θήβας από τις 8:00′ το βράδυ τα αυτοκίνητα περνούν ελεύθερα.

Στα ίδια επίπεδα με πέρσι η έξοδος των εκδρομέων

Εν τω μεταξύ, στα ίδια επίπεδα με την αντίστοιχη περσινή ημέρα ήταν χθες η έξοδος των εκδρομέων, από τις εθνικές οδούς Αθηνών – Κορίνθου και Αθηνών – Λαμίας για την εορταστική περίοδο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, ενώ δεν υπήρξαν κυκλοφοριακά προβλήματα.

Ειδικότερα, από χθες το πρωί στις 6:00, έως σήμερα, την αντίστοιχη ώρα, πέρασαν από τα διόδια της Ελευσίνας και των Αφιδνών 41.129 οχήματα συνολικά, ένανtι 41.243 την αντίστοιχη περσινή ημέρα. Από τα διόδια της Ελευσίνας και τον παράπλευρο δρόμο πέρασαν 19.800 οχήματα και από των Αφιδνών 21.329.