Κικίλιας: O Τσακαλώτος βγάζει ψεύτη τον Τσίπρα

Για ανειλικρίνεια και ασυνέπεια λόγων και έργων κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Τομεάρχης Εθνικής ‘Αμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Επιτέθηκε στην κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντας ψέμα του κ. Τσίπρα τα περί καθαρής εξόδου. “Όσα ακούμε για καθαρή έξοδο, η οποία δεν θα έχει άλλα μέτρα, ούτε περιορισμούς από τους εταίρους μας, είναι προφανές ότι είναι ψέματα. 5,1 δισ. μέτρα περιμένουν τους Έλληνες με υπογραφή Αλέξη Τσίπρα. Είναι μειώσεις των συντάξεων, μείωση του αφορολόγητου και η συνέχεια της υπερφορολογίας των Ελλήνων”, τόνισε χαρακτηριστικά.

“Ο κ. Τσίπρας υφάρπαξε την ψήφο των Ελλήνων υποσχόμενος ότι θα σκίσει τα μνημόνια, ότι θα φέρει σεισάχθεια, ότι θα διαγράψει τα τραπεζικά δάνεια. Σήμερα, ο υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησής του, τού λέει ότι χρειάζεται αυξημένη επιτήρηση μετά το πέρας αυτού του μνημονίου, για τα μέτρα που έχουν υπογράψει. Με αυτά, αν τολμάει, ας πάει το φθινόπωρο σε εκλογές”, είπε ο κ. Κικίλιας.

“Η φορολογία έχει τσακίσει τους πάντες”, επισήμανε ακόμη ο κ. Κικίλιας και υπογράμμισε ότι “ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέει ένα πράγμα προεκλογικά, το επαναλαμβάνει και είναι αυτό που θα γίνει πάση θυσία: μείωση της φορολογίας για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις”, ενώ ξεκαθάρισε ότι “το αναπτυξιακό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν μας δεσμεύει”.

Ο Τομεάρχης της Ν.Δ. άσκησε έντονη κριτική και για το προσφυγικό, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση αναποτελεσματικότητα και ιδιαίτερα αργούς ρυθμούς στις διαδικασίες για το άσυλο, αλλά και στην αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Τέλος, ο κ. Κικίλιας έκανε αναφορά και στους δυο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία. “Πλησιάζουν δύο μήνες που τα δύο παιδιά μας, οι δύο στρατιωτικοί μας είναι έγκλειστοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη. Το μυαλό μας, η ψυχή μας, η σκέψη μας, είναι σε αυτούς. Πονάει η ελληνική κοινωνία, οι οικογένειές τους, το στράτευμά μας”, δήλωσε.