Κίνημα Αλλαγής: Άθλια εικόνα από Τσίπρα-Καμμένο

Αλληλοεκβιασμό σε δημόσια θέα των κ. Τσίπρα και Καμμένου που συνιστά άθλια εικόνα για την πολιτική ζωή της χώρας, χαρακτηρίζει το Κίνημα Αλλαγής τις εξελίξεις που αφορούν κυβερνητικό συνασπισμό. Όπως επεσήμαναν τα στελέχη του επικοινωνιακού επιτελείου στην καθιερωμένη συνάντηση με του δημοσιογράφους, «οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος είναι επικίνδυνοι για τη χώρα, λόγω ανοικτών εθνικών θεμάτων με τις προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο και της Αλβανίας».

«Για μας μια είναι η λύση: εκλογές εδώ και τώρα. Όλα αυτά που είπε ο Τσίπρας περί διαφορετικής σύνθεσης της πλειοψηφία της Βουλής επιβεβαιώνουν όσα λέγαμε εδώ και μήνες», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης.

Για το Κίνημα Αλλαγής όσοι προτίθενται να στηρίξουν την κυβέρνηση, θα αποτελέσουν μια ετερόκλητη σύνθεση γυρολόγων-αποστατών, όπως λέχθηκε, που δεν μπορεί να σταθεί. «Αν βρεθούν οι έξι ψήφοι, θα είναι προϊόν συναλλαγής. Αν τους δούμε π.χ. στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα ανεχθούμε μια ομάδα γυρολόγων να στηρίξει την κυβέρνηση», προσέθεσαν.

Σχετικά με την αναφορά του πρωθυπουργού πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ κατάφερε να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια, στο Κίνημα Αλλαγής σχολίασαν: «Ο κ. Τσίπρας πήρε τη χώρα από το κατώφλι της κανονικότητας και την οδήγησε στο χείλος του γκρεμού. Τη χώρα την έσωσε η υπεύθυνη στάση μας στο Συμβούλιο Αρχηγών το 2015». Τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής τόνισαν ότι ο κ. Τσίπρας απέφυγε να συγκαλέσει συμβούλιο αρχηγών για το Μακεδονικό γιατί, όπως ο ίδιος ομολόγησε, θα συμμετείχε και ο κυβερνητικός εταίρος του που διαφωνεί.

Όσον αφορά τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα πως θα προτείνει εκ νέου τον Προκόπη Παυλόπουλο για νέα θητεία στη προεδρία της Δημοκρατίας, ο Παύλος Χρηστίδης υπογράμμισε ότι «δείχνει ότι έχει συμπράξει με την καραμανλική συνιστώσα. Εμείς δεν θα ψηφίσουμε Παυλόπουλο όπως δεν τον είχαμε ψηφίσει. Έχει έρθει η ώρα για προοδευτικό υποψήφιο».