Κουτσούμπας: Ο λαός θα καταψηφίσει την κυβέρνηση

«Η σημερινή συζήτηση στη Βουλή όπου η κυβέρνηση αναζητά ψήφο εμπιστοσύνης είναι η κατάληξη των παζαριών των προηγούμενων ημερών ανάμεσα στους κυβερνητικούς εταίρους, πιο συγκεκριμένα των παζαριών ανάμεσα στον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο» είπε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην ομιλία του στη Βουλή, επί της πρότασης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Και προσέθεσε ότι η όλη εξέλιξη βολεύει τον κ. Τσίπρα να διασώσει την κυβέρνησή του με τις ψήφους των βουλευτών των ΑΝΕΛ και τον κ. Καμμένο να διατηρήσει την Κοινοβουλευτική του Ομάδα και ταυτόχρονα να εμφανίζεται ότι αντιστέκεται σε μια πολιτική στην υλοποίηση της οποίας πρωτοστάτησε όλο το προηγούμενο διάστημα.

Τόνισε ότι ανεξαρτήτως του αποτελέσματος της αυριανής ψηφοφορίας και του ποιοι θα είναι οι νέοι πιθανοί συνοδοιπόροι του κ. Τσίπρα, το κρίσιμο ζήτημα είναι ο λαός να καταψηφίσει αυτή την κυβέρνηση, που θα συνεχίσει την ίδια βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική με τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, και μέσα από τους καθημερινούς του αγώνες και στις βουλευτικές, δημοτικές, περιφερειακές εκλογές και ευρωεκλογές.

Είπε ότι ο κ. Τσίπρας ζητά ψήφο εμπιστοσύνης για να ολοκληρώσει την «βρώμικη δουλειά που έχει αναλάβει για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου, του Τράμπ, της Μέρκελ και των άλλων δυναστών του λαού» και υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ εδώ και καιρό έχει πει πως η κυβέρνηση Τσίπρα έχει αναλάβει ρόλο σημαιοφόρου για τα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή διεκδικώντας μερίδιο και για λογαριασμό κάποιων μερίδων της εγχώριας αστικής τάξης.

Χαρακτήρισε τη Συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ βασική πλευρά των συνολικότερων αμερικανοΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών στην περιοχή τους οποίους Τσίπρας-Καμμένος υπηρέτησαν με πολύ μεγάλη συνέπεια και «καταπέλτη κατά του ελληνικού λαού και των άλλων λαών της περιοχής γιατί ενισχύει στα Βαλκάνια τον δολοφονικό μηχανισμό του ΝΑΤΟ». Σημείωσε, ακόμα, ότι για την ενεργό εμπλοκή της χώρας στα επικίνδυνα σχέδια του ΝΑΤΟ δεν υπάρχει καμία αντιπαράθεση μεταξύ Τσίπρα-Μητσοτάκη καθώς τα σχέδια αυτά δεν τα αμφισβητεί η ΝΔ.

Παπαρήγα: Ο Τσίπρας υψώνει το δάχτυλο στο λαό

«Για να κάνει κανείς αυτά που έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ο πρωθυπουργός, δεν χρειάζεται ούτε ηρωισμός ούτε θάρρος, χρειάζονται προϋποθέσεις και ιδιότητες που δεν θα αναλύσω, γιατί αν τα αναλύσω θα πάρω διαγωγή κοσμία στο κοινοβούλιο», ήταν το σχόλιο της Αλέκας Παπαρήγα στις δηλώσεις του πρωθυπουργού ότι αναλαμβάνει πολιτικό κόστος και προχωρά με θάρρος.

«Ο πρωθυπουργός, μετά τη συνάντηση που είχε με τον κ. Καμμένο στο Μέγαρο Μαξίμου, μίλησε για μια πορεία τόλμης, θάρρους, γενναιότητας και ρίσκου και έκλεισε τη δήλωσή του λέγοντας ότι δεν φοβάται το πολιτικό κόστος. Είναι κανείς να αναρωτηθεί: όταν έχεις υπογράψει και εσύ μνημόνιο, όπως και οι προηγούμενοι, όταν κρατάς σε ισχύ τους χιλιάδες νόμους των μνημονίων, όταν έχεις μετατρέψει την Ελλάδα σε ορμητήριο στρατιωτικών εκβιαστικών επιχειρήσεων και προετοιμασίας πιο γενικευμένων πολεμικών αναμετρήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μ. Ανατολή, αυτό είναι θέμα τόλμης;», είπε η Αλέκα Παπαρήγα και πρόσθεσε: «Εμείς οι κομουνιστές ξέρουμε, οι αριστεροί, οι προοδευτικοί, ριζοσπάστες, ακόμα και πολίτες με συντηρητικές κοινωνικές και πολιτικές αντιλήψεις, όταν μιλάνε για τόλμη, θάρρος, ανδρεία το συνδέουν πάντα στο πεδίο της σύγκρουσης και αναμέτρησης με ένα πολύ ισχυρό και επικίνδυνο αντίπαλο. Μας είπε ότι έχει το θάρρος να πάρει το πολιτικό κόστος. Ο κ. Τσίπρας απευθυνόταν στο λαό. Όταν συμφωνεί με ό,τι του λέει ο ΣΕΒ, με τις αποφάσεις της κ. Μέρκελ, της ΕΕ και των ΗΠΑ, δεν έχει πολιτικό κόστος απέναντι σε αυτούς, το πολιτικό κόστος είναι απέναντι στο λαό. Όταν λοιπόν δεν φοβάται το πολιτικό κόστος, με το δάχτυλο του απευθύνεται στον λαό. Σηκώνει το χέρι του απέναντι στο λαό. Όχι μόνο τον απειλεί. Του λέει ότι ‘ναι’ κινδυνεύει να έχει εκλογικό κόστος αλλά του λέει και ‘έχω τη δυνατότητα να σε τουμπάρω’».