Λιβύη: Επίθεση αυτοκτονίας στο υπουργείο Εξωτερικών – 3 νεκροί

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν, κατά την επίθεση εναντίον του υπουργείου Εξωτερικών το πρωί της Τρίτης 25-12-2018 στην Τρίπολη, την πρωτεύουσα της Λιβύης, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή από τις δυνάμεις ασφαλείας που είναι στο σημείο. Σύμφωνα με αξιωματούχους ασφαλείας, ένας βομβιστής αυτοκτονίας είχε στόχο το Υπουργείο Εξωτερικών της Λιβύης στην πρωτεύουσα, την Τρίπολη, σκοτώνοντας τρία άτομα.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ένας δεύτερος βομβιστής αυτοκτονίας σκοτώθηκε από φύλακες προτού να εκραγεί το εκρηκτικό γιλέκο του.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, μπροστά από το κτίριο εξερράγη βόμβα που ήταν τοποθετημένη σε αυτοκίνητο. Στο εσωτερικό του κτιρίου ξέσπασαν μάχες με «τρεις ή τέσσερις επιτιθέμενους». Μια δεύτερη έκρηξη, που «έγινε από καμικάζι», σημειώθηκε στον 2ο όροφο πρόσθεσε η πηγή.

Οι αξιωματούχοι, οι οποίοι μίλησαν υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας επειδή δεν είχαν εξουσιοδότηση να ενημερώσουν τα μέσα ενημέρωσης, λένε ότι επτά τουλάχιστον άλλοι άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά την επίθεση ανήμερα των Χριστουγέννων.