ΝΔ: Η κυβέρνηση εργαλειοποιεί τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Επίθεση στην κυβέρνηση -την οποία και κατηγόρησε πως εργαλειοποιεί τις αυτοδιοικητικές εκλογές, επιχειρώντας την απλή αναλογική και στους δήμους, που σημαίνει απόλυτη ακυβερνησία, όπως είπε- εξαπέλυσε η Μαρία Σπυράκη.

Σε συνέντευξή της στο ρ/σ ΣΚΑΙ, η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ είπε πως η κυβέρνηση κάνει τα πάντα για «να κάψει το γήπεδο» το οποίο θα παραλάβει η ΝΔ. «Τους προειδοποιούμε ότι ούτε θα τους επιτρέψουμε να κάψουν το γήπεδο και, κυρίως, τους προειδοποιούμε ότι τη συντριβή δεν θα την αποφύγουν» δήλωσε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευθεί ότι με την εκλογή της ΝΔ ο εκλογικός νόμος θα αλλάξει.

Αναφερόμενη στη διαίρεση της Β΄ Περιφέρειας Αθηνών, η κ. Σπυράκη είπε πως η ΝΔ έγκαιρα και θεσμικά είχε φέρει την πρότασή της για το θέμα στη Βουλή μαζί με την ψήφο των αποδήμων. «Είναι προφανές ότι αυτή η κυβέρνηση τότε δεν ασχολήθηκε καν, γιατί απλώς δεν είχε καμία λογική να προχωρήσει στη διαίρεση της Β΄ Περιφέρειας Αθηνών. Τώρα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να αποφύγει τη συντριβή. Ένα είναι σαφές: ότι τη συντριβή δεν την αποφεύγει. Όλα τα άλλα θα ειπωθούν στην ώρα τους. Εργαλειοποιεί τα πάντα. Εργαλειοποιεί τον εκλογικό νόμο για τις εθνικές εκλογές δημιουργώντας αστάθεια και ακυβερνησία, με την προσπάθειά της να επιβάλει απλή αναλογική» τόνισε προσθέτοντας πως όταν η ΝΔ κερδίσει θα επαναφέρει και την πρόταση για την ψήφο των αποδήμων.

Αναφερόμενη στις μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές η εκπρόσωπος της ΝΔ τόνισε πως η εντατική επιτήρηση των ευρωπαϊκών συνόρων, η χρήση όλων των ευρωπαϊκών εργαλείων ώστε να αποτραπεί η ένταση των προσφυγικών και των μεταναστευτικών ροών, η σαφής υπενθύμιση για άλλη μια φορά από την πλευρά της ΕΕ προς την Τουρκία πως η διακοπή των μεταναστευτικών και των προσφυγικών ροών αποτελεί μέρος της Δήλωσης ΕΕ- Τουρκίας, σημαίνουν ότι αφενός η Τουρκία κρατά στο έδαφός της τους πρόσφυγες και αφετέρου ότι η ΕΕ έχει οικονομικές υποχρεώσεις, τις οποίες σταδιακά και εκπληρώνει. «Ως εκ τούτου η Ελλάδα δεν είναι μόνη της σε αυτήν την προσπάθεια, και ο κ. Μητσοτάκης, ως ένα πρόσωπο το οποίο λαμβάνει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που έχουν αποτέλεσμα -σας θυμίζω την υπόθεση των Ελλήνων στρατιωτικών, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος- έχει να πει γι΄ αυτό και στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ που θα γίνει τώρα στη Σόφια στις 16 του μηνός», προσέθεσε.