Παράταση υποβολής φορολογικών δηλώσεων 2018 ζητάει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών απέστειλε σήμερα επιστολή προς την υφυπουργό Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου και τον διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργο Πιτσιλή, με αίτημα την παράταση της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.

Αναλυτικά, η επιστολή αναφέρει τα εξής:

«Δυστυχώς, για άλλη μία χρονιά, τα προβλήματα με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων των επιχειρήσεων συνεχίζονται. Το νέο έντυπο Ε3 απαιτεί επιπλέον χρόνο για τη συμπλήρωσή του και την υποβολή του. Επιπροσθέτως, ο μεγάλος φόρτος εργασίας των λογιστών-φοροτεχνών και η πιθανή δυσλειτουργία του συστήματος Taxis κατά τις τελευταίες τέσσερις εργάσιμες ημέρες, έως ότου ολοκληρωθεί η υποβολή των εναπομεινάντων δηλώσεων, θεωρείται βέβαιη.

Προκειμένου να ολοκληρωθεί ομαλά η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, να αποφευχθούν λάθη στη συμπλήρωσή τους και να μην υπάρξουν κυρώσεις στις επιχειρήσεις, που παρά τη θέληση τους δεν θα μπορέσουν να υποβάλλουν εμπροθέσμως τη φορολογική τους δήλωση, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών κρίνει αναγκαία μία παράταση της υποβολής των δηλώσεων έως την 16η Αυγούστου 2018, με αντίστοιχη χρονική μεταφορά των δόσεων».