Προβλήματα υδροδότησης στη Θεσσαλονίκη – Έκτακτες διακοπές νερού

Προβλήματα υδροδότησης σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης θα υπάρξουν εντός του επόμενου 24ώρου (από σήμερα Τετάρτη 28-3-2018 έως το πρωί της Πέμπτης 29-3-2018), λόγω σοβαρής διαρροής στον κεντρικό αγωγό που τροφοδοτεί τη συμπρωτεύουσα με νερό από τις πηγές Αραβησσού, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΥΑΘ.

Αρχική ενημέρωση: Τρίτη 27 Μαρτίου 2018, 23:33
Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018, 10:52

Τα συνεργεία της ΕΥΑΘ εργάζονται εντατικά ήδη από το απόγευμα της Τρίτης 27-3-2018 στο σημείο και θα συνεχίσουν κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ παράλληλα γίνονται οι απαραίτητες διευθετήσεις στο δίκτυο ύδρευσης της πόλης, ώστε να υπάρξει καλύτερη κατανομή του διαθέσιμου νερού σε όλες τις περιοχές.

Ο κεντρικός αγωγός της Αραβησσού τροφοδοτεί με 80.000 – 90.000 κ.μ. νερού την ημέρα το δίκτυο της Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει σε νεότερη ανακοίνωσή της η Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης , λόγω μεγάλης διαρροής στην ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου στο κεντρικό αγωγό υδροδότησης της πόλης, διατομής Φ1650 από τις πηγές Αραβησσού, θα υπάρχουν προβλήματα υδροδότησης σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης καθ΄ όλη την διάρκεια της ημέρας έως και αύριο 29/3/ 2018 στις 7:00 π.μ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΥΑΘ οι εργασίες που εκτελούνται κρίνονται απαραίτητες για την αποκατάσταση της καλής λειτουργίας του δικτύου στην περιοχή και θα καταβληθούν προσπάθειες για την όσο το δυνατό ταχύτερη αποκατάσταση της υδροδότησης.

Θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση ανάλογα με την εξέλιξη των εργασιών.

Έκτακτες διακοπές νερού στη Θεσσαλονίκη

Στο μεταξύ χωρίς νερό είναι αυτή την ώρα περιοχή του Ευόσμου και συγκεκριμένα η περιοχή γύρω από την οδό Γοργοποτάμου και όλες τις παρακείμενες οδούς. Σύμφωνα με την ΕΥΑΘ, η υδροδότηση θα αποκατασταθεί στις 11:00.

Σύμφωνα με την ΕΥΑΘ διακοπή νερού έχει η περιοχή που περικλείεται από την οδό Υψηλάντου και όλες τις παρακείμενες οδούς. Η υδροδότηση θα αποκατασταθεί περίπου στις 11:30.

Χωρίς νερό είναι κάτοικοι στην Ευκαρπία του Δήμου Παύλου Μελά, συγκεκριμένα στην περιοχή γύρω από τις οδούς Ομήρου, Ρ. Φεραίου και όλες τις παρακείμενες οδούς. Η υδροδότηση εκτιμάται ότι θα αποκατασταθεί στις 11:00