Σύγκρουση Τσίπρα-Μητσοτάκη για Αποστολάκη

Να ανακαλέσει αμέσως τη σύγκριση που έκανε ο κ. Μητσοτάκη στην ομιλία του, του μέχρι χτες αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελου Αποστολάκη, με τον στρατηγό της Χούντας Σπαντιδάκη, ζήτησε σε υψηλούς τόνους ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη συζήτηση επί της πρότασής του για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Παίρνοντας τον λόγο μετά τον αρχηγό της ΝΔ, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι δεν του επιτρέπει να προσβάλει έναν άνθρωπο που έχει υπηρετήσει από το 1976 τη Δημοκρατία και τις Ένοπλες Δυνάμεις, σημειώνοντας ότι είναι μία μεγάλη πρόκληση απέναντι στο δημοκρατικό φρόνημα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Μητσοτάκης: Λάθος του Αποστολάκη

Απαντώντας στον Α. Τσίπρα ο κ. Μητσοτάκης του είπε: “Μέσα στον πανικό σας δεν καταλάβατε τι είπα” και εξήγησε ότι δήλωσε πως ο τελευταίος εν ενεργεία ανώτατος αξιωματικός που ανέλαβε θέση υπουργού αμυνας ήταν πράγματι ο Σπαντιδακης γιατί καμία κυβέρνηση της μεταπολίτευσης δεν τόλμησε να παραβιάσει τον άγραφο κανόνα.

“Σέβομαι τον κ. Αποστολάκη αλλά θεωρώ λάθος ότι αποδέχτηκε την πρότασή σας, απάντησε ο πρόεδρος της ΝΔ ενώ πέρασε στην επίθεση ρωτώντας τον Αλέξη Τσίπρα: Πόσο στοίχισε το σόου με τις υπερπτήσεις των μαχητικών πάνω από την Αθήνα για να αποδώσουν τιμή; άραγε σε ποιον; δε ντρέπεστε λίγο;