Τουρκικά μαχητικά παρενόχλησαν το ελικόπτερο που μετέφερε τον Αλ. Τσίπρα από τη Ρω

Παρενόχληση από δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη δέχθηκε το ελικόπτερο τύπου Σινούκ που μετέφερε τον πρωθυπουργό από τη Ρω στη Ρόδο για να μιλήσει στο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση του Νοτίου Αιγαίου.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη 17 Απριλίου 2018, 23:59

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της πτήσης από την Ρω στη Ρόδο τα δύο τουρκικά μαχητικά που πετούσαν στα 10.000 πόδια ζήτησε τα στοιχεία πτήσης από τον πιλότο του ελληνικού ελικοπτέρου που εκείνη την ώρα πετούσε στα 1.500 πόδια.

Ο πιλότος ενημέρωσε άμεσα τον Πρωθυπουργό και τον ΑΓΕΕΘΑ και αμέσως έσπευσαν στο σημείο, πετώντας στα 20.000 πόδια εντός του ελληνικού εναερίου χώρου, δύο ελληνικά μαχητικά ενώ τα τουρκικά αεροσκάφη έφυγαν ανατολικά.

Την εμφάνιση και αναχώρηση των τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών παρακολούθησαν μέσα από το ελικόπτερο ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υπουργικό κλιμάκιο και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης.

Ο κυβερνήτης του ελικοπτέρου συνέχισε κανονικά την πορεία του και προσγειώθηκε στη Ρόδο χωρίς προβλήματα.

«Δεν παζαρεύουμε, δεν εκχωρούμε σπιθαμή των εδαφών της Ελλάδας»

Μιλώντας νωρίτερα από τη Ρω για τις σχέσεις με την Τουρκία, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε το παράδειγμα καλής συνεργασίας που δίνουν οι τοπικές κοινωνίες στις δύο πλευρές, στο Καστελόριζο και αλλού. Κάποιες φορές οι πολιτικές ηγεσίες είναι που δεν ακολουθούν, πρόσθεσε.

Και συνέχισε τονίζοντας ότι η Ελλάδα μπορεί να υπερασπιστεί και υπερασπίζεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα και την εδαφική της ακεραιότητα, και «δεν διαπραγματεύουμε, δεν παζαρεύουμε, δεν εκχωρούμε σπιθαμή των εδαφών της. Από το Διδυμότειχο ως τη Γαύδο, και από τους Οθωνούς ως το Καστελόριζο. Φυσικά, η Ελλάδα ούτε απειλεί, αλλά ούτε φοβάται κανέναν», ήταν το ξεκάθαρο μήνυμα του πρωθυπουργού.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: Μήνυμα Τσίπρα σε Τουρκία από το Καστελόριζο – Εγκαίνια μονάδων αφαλάτωσης